ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Γεωργιάδης: Λειτουργεί από αύριο το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι «το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό».

Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να επαναλειτουργήσει το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέπτεται το νοσηλευτικό ίδρυμα, που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι «το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο, είπε ότι «έχω έλθει εδώ για να δω τις ζημιές που έχουν προκληθεί, διότι η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε το νοσοκομείο».

Όπως πρόσθεσε, «το "Καραμανδάνειο" είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο όλης της Δυτικής Ελλάδας και το έχω φροντίσει πάρα πολύ και στην προηγούμενη και στην τωρινή θητεία μου στο υπουργείο Υγείας».

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι «χαίρομαι που οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες, ώστε να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, «στα πρόσφατα έργα που κάναμε, διότι το νοσοκομείο είναι υπό ανακαίνιση, είχαμε προσθέσει και σωλήνες νερού, οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και ως εκ τούτου το σύστημα πυρόσβεσης που μόλις πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε, είχε πολύ καλή λειτουργία».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, «όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μία δύσκολη στιγμή» και στην συνέχεια συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, λέγοντας ότι «εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία».

«Αυτό κατέστη εφικτό», συμπλήρωσε, «γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την διοικήτρια του «Καραμανδανείου», Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν.

Επίσης, ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, διότι, όπως σημείωσε, «δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες». Αναφερόμενος στην χθεσινή φωτιά στην περιοχή Γηροκομειό, είπε ότι «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις τους κράτους, διότι θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα». «Πάντως σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, «είμαι υπερήφανος, διότι το σύστημα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η παραίτηση Σκλήκα ήταν αναγκαία για τη συζήτηση των ΕΛΤΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αναγκαία την παραίτηση Σκλήκα, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση θα καταστήσει τα ΕΛΤΑ πιο ανταγωνιστικά. Έντονες αντιδράσεις από αντιπολίτευση στη Βουλή.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο Υγείας, που στοχεύει στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και στη διευκόλυνση του έργου των γιατρών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ρεκόρ 40.000 κλήσεων ημερησίως στη γραμμή «1566» για ραντεβού

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η γραμμή «1566» δέχεται 40.000 κλήσεις ημερησίως, με μισό εκατομμύριο ραντεβού να έχουν ήδη προγραμματιστεί και 34.000 πολίτες να λαμβάνουν φάρμακα κατ’ οίκον.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλμα 42% στις εγγραφές δωρητών οργάνων μετά την καμπάνια της ΗΔΙΚΑ

Η ΗΔΙΚΑ, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με τον ΕΟΜ, έστειλε ενημερωτικό σε 3,5 εκατ. πολίτες για δωρεά οργάνων, αυξάνοντας σε 65.000 τις επισκέψεις στο eom.gr σε 10 μέρες, έναντι 5.000 συνήθως.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ - Κουρουπάκη: Γιατί αγνοείτε το ΣτΕ και προσβάλετε υγειονομικούς;

Στη Βουλή φέρνει η Α. Κουρουπάκη το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ζητώντας εξηγήσεις για τη μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομες τις αναστολές, επισημαίνοντας τις επαγγελματικές απώλειες των εργαζόμενων.