ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επιβάτες σε πλοίο λιμάνι
Επιβάτες με αποσκευές περιμένουν την επιβίβαση σε πλοίο σε ελληνικό λιμάνι.

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, λόγω και 15Αύγουστου

Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα 25 δρομολόγια, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά για τα νησιά του Αιγαίου 21.834 επιβάτες.

Αυξημένες είναι από το πρωί οι πληρότητες των πλοίων από το λιμάνια της Αττικής για τους νησιωτικούς προορισμούς, κυρίως για τις Κυκλάδες, λόγω Δεκαπεντάγουστου.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών και των οχημάτων, ενώ καλό είναι εκδρομείς που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να βρίσκονται λίγο νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα 25 δρομολόγια, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για την επιβατική κίνηση, αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά για τα νησιά του Αιγαίου 21.834 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα πραγματοποιηθούν, επίσης σήμερα, 42 δρομολόγια πλοίων, 27 από ταχύπλοα και 15 από συμβατικά.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν 7 δρομολόγια προς τις Κυκλάδες και 3 προς το Μαρμάρι, ενώ θα αναχωρήσουν συνολικά 5.070 επιβάτες. Από το λιμάνι του Λαυρίου θα πραγματοποιηθούν 9 δρομολόγια, ενώ θα αναχωρήσουν συνολικά 2.599 επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, η ακτοπλοϊκή κίνηση τον Ιούλιο του 2024, (σύμφωνα με τους ακτοπλόους οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα συμβατικά πλοία παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι) κινήθηκε καθοδικά κατά 10% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023. 

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024 διακινήθηκαν συνολικά 3,9 εκατ. επιβάτες και 534.611 οχήματα, έναντι 4,3 εκατ. επιβατών και 922.000 οχημάτων τον Ιούλιο του 2023, πτώση 10% σε επιβάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό πλοίο Ζωγραφιά
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς νέους περιορισμούς στη διέλευση πλοίων η Διώρυγα του Παναμά το 2026

Η Διώρυγα του Παναμά δεν σχεδιάζει περιορισμούς στη διέλευση πλοίων έως το τέλος του έτους, ακόμη και αν προκύψει ξηρασία από το «Ελ Νίνιο», ενώ η κίνηση αυξήθηκε λόγω συγκρούσεων που επηρεάζουν άλλες διώρυγες.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Ανθεκτικά τα μεγέθη στον πόλεμο, εντός στόχων η επένδυση του Προβλήτα 6

Ανθεκτικός παραμένει ο ΟΛΘ απέναντι στην κρίση στη Μέση Ανατολή, με ισχυρές επιδόσεις, υψηλό μέρισμα και την επέκταση του Προβλήτα 6 σε τροχιά υλοποίησης. Τη διανομή μερίσματος 2,20 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

P. Tsruya: Ο IMEC ως εναλλακτική οδός έναντι της διώρυγας Σουέζ

Ο CEO της Israel Ports Company τόνισε τη σημασία του IMEC ως εναλλακτικού διαδρόμου μεταφοράς Ασίας-Ευρώπης, με κομβικό ρόλο για Ισραήλ και Ελλάδα. Τα λιμάνια και τα logistics αναδεικνύονται καθοριστικά στη νέα εμπορική αρχιτεκτονική.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία δεκαπλασίασε τη χρήση drones σε επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια

Η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 800 drones κατά ουκρανικών λιμανιών το πρώτο τετράμηνο του 2026, έναντι 75 πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ουκρανίας. Πάνω από 900 λιμενικές υποδομές και 177 πλοία έχουν υποστεί ζημιές.