ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιπλέον 11 εκατ. για ναυπήγηση υποβρυχίων και πυραυλακάτων

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων με επιπλέον ποσό 11 εκατ. ευρώ.

Με ένα επιπλέον ποσό 11 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθούν τα προγράμματα ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων καθώς δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφο του προς την Τράπεζα της Ελλάδας, ζήτησε να εγκριθεί και κατανεμηθεί η σχετική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της συλλογικής απόφασης έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020, ως εξής:

  • Για το έργο "Ολοκλήρωση Πρόσθετων Εργασιών για την Πλήρη Επιχειρησιακή Απόδοση των Υποβρυχίων (Υ/Β) "ΠΙΠΙΝΟΣ", "ΜΑΤΡΩΖΟΣ", "ΚΑΤΣΩΝΗΣ" και "ΩΚΕΑΝΟΣ", την Αντιμετώπιση Βλαβών που Προκύπτουν από τις εν Εξελίξει Δοκιμές καθώς και Συντήρηση των Συνοδών Πλοίων που Απαιτούνται για την Ολοκλήρωση των Δοκιμών των Ανωτέρω Υ/Β, με το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ. 
  • Για το έργο "Ολοκλήρωση Ναυπήγησης Πλοίων ΤΠΚ Τ.VOSPER υπ΄ αριθμό 6 & 7 του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΝΒΕΕ ΑΕ. ", με το ποσό των 7,8 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι για τα εν λόγω προγράμματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πρόσφατο έγγραφο του προς την Τράπεζα της Ελλάδας είχε ζητήσει να εγκριθεί και κατανεμηθεί ποσό 5,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της συλλογικής απόφασης έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Ε. Κωστέα

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η συνεισφορά της συλλογής έργων της ΤτΕ στον πολιτισμό

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η συλλογή έργων της τράπεζας εμπλουτίζεται συνεχώς με δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών με στόχο να ενισχύεται η αφήγηση που παρέχει για την ελληνική εικαστική δημιουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων - 23»

Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών λεπτών.