ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιπλέον 11 εκατ. για ναυπήγηση υποβρυχίων και πυραυλακάτων

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων με επιπλέον ποσό 11 εκατ. ευρώ.

Με ένα επιπλέον ποσό 11 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθούν τα προγράμματα ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων καθώς δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφο του προς την Τράπεζα της Ελλάδας, ζήτησε να εγκριθεί και κατανεμηθεί η σχετική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της συλλογικής απόφασης έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020, ως εξής:

  • Για το έργο "Ολοκλήρωση Πρόσθετων Εργασιών για την Πλήρη Επιχειρησιακή Απόδοση των Υποβρυχίων (Υ/Β) "ΠΙΠΙΝΟΣ", "ΜΑΤΡΩΖΟΣ", "ΚΑΤΣΩΝΗΣ" και "ΩΚΕΑΝΟΣ", την Αντιμετώπιση Βλαβών που Προκύπτουν από τις εν Εξελίξει Δοκιμές καθώς και Συντήρηση των Συνοδών Πλοίων που Απαιτούνται για την Ολοκλήρωση των Δοκιμών των Ανωτέρω Υ/Β, με το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ. 
  • Για το έργο "Ολοκλήρωση Ναυπήγησης Πλοίων ΤΠΚ Τ.VOSPER υπ΄ αριθμό 6 & 7 του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΝΒΕΕ ΑΕ. ", με το ποσό των 7,8 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι για τα εν λόγω προγράμματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πρόσφατο έγγραφο του προς την Τράπεζα της Ελλάδας είχε ζητήσει να εγκριθεί και κατανεμηθεί ποσό 5,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της συλλογικής απόφασης έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Ο Γ. Κωστόπουλος είναι η ιστορία του τραπεζικού συστήματος

«Ήταν ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος. Δεν είχαμε κάποια διαφωνία για το πώς εξελίχθηκε το τραπεζικό σύστημα, δεδομένης της κρίσης» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στον Γιάννη Κωστόπουλο.