ΓΔ: 1416.88 -0.05% Τζίρος: 2.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
strike
Shutterstock

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για αύριο, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, 3ωρη στάση εργασία. «Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών! Από το 1857 μέχρι τις μέρες μας…» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας αύριο, Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου.

«Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατέλειωτων μνημονιακών πολιτικών, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μία αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους. Καλούμε τα νομαρχιακά τμήματα, τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας. Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών! Από το 1857 μέχρι τις μέρες μας…» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Apergia, Poreia, Diadilosi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία, ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Για ένα 24ωρο δεν θα λειτουργεί τίποτα, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική θα κινηθούν συγκεκριμένες ώρες, ώστε να εξυπηρετήσουν όσους πολίτες θελήσουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η απεργία στις 16 Μαρτίου δηλώνει η ΑΔΕΔΥ

Η συνδικαλιστική ένωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη και καλεί τον υπ. Εσωτερικών να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.