ΓΔ: 2175.63 0.69% Τζίρος: 220.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:44
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
Φώτο: Shutterstock

Έλεγχοι τιμών σε πρατήρια υγρών καυσίμων από τη ΓΓ Καταναλώτή

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ελέγχους πραγματοποιεί η ΓΓ Καταναλωτή για τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων σύμφωνα με ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η ραγδαία μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου επιβάλει και την προοδευτική μείωση στις λιανικές τιμές πώλησης καυσίμων στα πρατήρια. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκίνησε ήδη -μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή- άμεσο έλεγχο στα τιμολόγια αγοράς και θα επιβάλει πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση». Αυτό γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, σχολίασε: «Παρακολουθούμε με όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την εξέλιξη των καυσίμων στα πρατήρια της χώρας. Στόχος μας να δούμε περαιτέρω μείωση της τιμής στην αντλία, όπως αυτή αντιστοιχεί στο ποσοστό που επιβαρύνει το καύσιμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διυλιστήριο πετρελαίου βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα καλεί τα διυλιστήρια πετρελαίου να σταματήσουν τις εξαγωγές

Η Κίνα ζήτησε από τα βασικά διυλιστήριά της να σταματήσουν τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης λόγω φόβων για διακοπές προμηθειών από τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν, καθώς η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εισαγωγές αργού από τη Μέση Ανατολή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στηρίζει το Ιράν, αλλά τα συμφέροντά της απαιτούν προσοχή

Η Κίνα καταδικάζει τις επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, αποφεύγοντας σύγκρουση με ΗΠΑ, λόγω της σημασίας του ιρανικού πετρελαίου. Διαθέτει όμως αποθέματα και επιλέγει διπλωματική στάση, αναμένοντας εξελίξεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοινώνει την έναρξη ροής πετρελαίου από Βενεζουέλα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, «κάνει σπουδαία δουλειά», ενώ ανέφερε ότι το πετρέλαιο της χώρας αρχίζει να ρέει, ύστερα από συνάντηση Αμερικανού υπουργού με Ροδρίγκες στο Καράκας.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο πλοίου με LNG ανοιχτά Λιβύης – Η Αίγυπτος αρνείται σχέση

Το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου διέψευσε κάθε σχέση με το ρωσικό δεξαμενόπλοιο LNG που βυθίστηκε στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι δεν πήγαινε προς αιγυπτιακό λιμάνι ούτε είχε σύμβαση με την Αίγυπτο.
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Πέμπτη μέρα ελέγχων στην αγορά, πάνω από 700 έλεγχοι σε πρατήρια

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς συνεχίζει για 5η μέρα τους ελέγχους στα καύσιμα, με παρακολούθηση τιμών σε πραγματικό χρόνο μέσω FuelPrices.gr. Από το Σάββατο έγιναν 700+ έλεγχοι και μπήκαν πρόστιμα· εντοπίστηκαν αποκλίσεις σε νησιά.