ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Αντίθετη η Βουλγαρία στη δημιουργία δομής μεταναστών στις Σέρρες

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας.

Η Βουλγαρία είναι αντίθετη στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει μία νέα δομή φυλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, στις Σέρρες, μια «παράλογη» πρόταση, όπως την χαρακτήρισε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ.

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Πλεύρη για μείωση μεταναστευτικών ροών στην τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας

Στην Αθήνα συναντήθηκαν οι υπουργοί Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία στη διαχείριση μετανάστευσης και στην καταπολέμηση διακινητών, με έμφαση στη μείωση ροών και συντονισμό δράσεων.
Πλήθος σε συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision 2026: Η Βουλγαρία γιορτάζει τη νίκη της Dara με το «Bangaranga»

Θριαμβευτική επιστροφή για την Dara μετά την πρώτη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision με το «Bangaranga». Εκατοντάδες θαυμαστές γιόρτασαν στη Σόφια, ενώ ο πρωθυπουργός εξήρε το ταλέντο και τον επαγγελματισμό της τραγουδίστριας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συνελήφθη αλλοδαπό ζευγάρι για διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθη νεαρό ζευγάρι από τη Βουλγαρία στη Ρόδο για διαδοχικές κλοπές και απόπειρες διαρρήξεων σε καταστήματα, με συνολική λεία άνω των 1.400 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Συνεργασία για επέκταση του Διαδρόμου με Β. Μακεδονία και Σερβία

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η Τετραμερής Υπουργική Συνάντηση για Ενέργεια και Διασυνδεσιμότητα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή υπουργών από Ελλάδα, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και επικεφαλής ενεργειακών φορέων.
Ενεργειακό σεμινάριο Ευρώπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετραμερής Υπουργική Συνάντηση για Ενέργεια την Παρασκευή στην Αθήνα

Στην Αθήνα διεξάγεται αύριο τετραμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Σερβίας, Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και διασυνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη, με έμφαση στις υποδομές και τη συνεργασία.