ΓΔ: 892.57 -0.13% Τζίρος: 25.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας 13 οδηγοί νταλίκας λόγω κοροναϊού

Παραμένουν εγκλωβισμένοι 13 Ελληνες οδηγοί νταλίκας μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας καθώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω των μέτρων αντιμετώπισης για τον κοροναϊό.

Δεκατρείς Έλληνες οδηγοί νταλίκας παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας, διότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω των μέτρων αντιμετώπισης για το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οδηγός Κώστας Αντωνίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». 

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου, ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή περίπου έξι μέρες τώρα ενώ κάποιοι συνάδελφοί του περισσότερες. «Αφού ξεφορτώσαμε το εμπόρευμά μας στο Ερμπίλ (πόλη του Ιράκ), προέκυψε το θέμα του κοροναϊού και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ. Μόνο τουρκικά οχήματα περνάνε, τα οποία επιστρέφουν στη χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε 13 οδηγοί από Ελλάδα και εδώ δίπλα βρίσκεται και άλλη μια νταλίκα από Μολδαβία. Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν αυτά τα δρομολόγια, δεν είναι και εύκολα δρομολόγια», είπε ο κ. Αντωνίου.

«Για να φτάσουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Προτείναμε ως λύση να πάμε με συνοδεία ως τα σύνορα για να είμαστε υπό επίβλεψη, διότι ουσιαστικά η νταλίκα είναι σαν καραντίνα. Προτείναμε επίσης να απολυμάνουμε τα φορτηγά, να κάνουμε εξετάσεις… το θέμα είναι όμως, ότι δεν έχουμε καμία απάντηση και πλέον έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας που μας χρειάζονται», πρόσθεσε.

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές του γενικού πρόξενου του Ερμπίλ με την Τουρκία, από όσα γνωρίζω αλλά χρειαζόμαστε κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18 ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Χρηστικό οδηγό με 18 ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Κατεβάστε με ένα κλικ τις αιτήσεις που απαιτούνται για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις.
embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα, θα είναι ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται και η απαλλαγή των επιστημόνων που βρίσκονται στις επιτροπές των ειδικών από κάθε ευθύνη για τις απόψεις που διατυπώνουν.