ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας 13 οδηγοί νταλίκας λόγω κοροναϊού

Παραμένουν εγκλωβισμένοι 13 Ελληνες οδηγοί νταλίκας μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας καθώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω των μέτρων αντιμετώπισης για τον κοροναϊό.

Δεκατρείς Έλληνες οδηγοί νταλίκας παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας, διότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω των μέτρων αντιμετώπισης για το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οδηγός Κώστας Αντωνίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». 

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου, ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή περίπου έξι μέρες τώρα ενώ κάποιοι συνάδελφοί του περισσότερες. «Αφού ξεφορτώσαμε το εμπόρευμά μας στο Ερμπίλ (πόλη του Ιράκ), προέκυψε το θέμα του κοροναϊού και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ. Μόνο τουρκικά οχήματα περνάνε, τα οποία επιστρέφουν στη χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε 13 οδηγοί από Ελλάδα και εδώ δίπλα βρίσκεται και άλλη μια νταλίκα από Μολδαβία. Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν αυτά τα δρομολόγια, δεν είναι και εύκολα δρομολόγια», είπε ο κ. Αντωνίου.

«Για να φτάσουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Προτείναμε ως λύση να πάμε με συνοδεία ως τα σύνορα για να είμαστε υπό επίβλεψη, διότι ουσιαστικά η νταλίκα είναι σαν καραντίνα. Προτείναμε επίσης να απολυμάνουμε τα φορτηγά, να κάνουμε εξετάσεις… το θέμα είναι όμως, ότι δεν έχουμε καμία απάντηση και πλέον έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας που μας χρειάζονται», πρόσθεσε.

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές του γενικού πρόξενου του Ερμπίλ με την Τουρκία, από όσα γνωρίζω αλλά χρειαζόμαστε κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metakiniseis-tourismos-ploia-limania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση στα νησιά από τη ερχόμενη Δευτέρα 5/7

Όσον αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18 ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Χρηστικό οδηγό με 18 ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Κατεβάστε με ένα κλικ τις αιτήσεις που απαιτούνται για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.