ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Νεφώσεις με βροχές, παροδικές καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα

Βροχές ή καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο. Μεταφορά σκόνης και λασποβροχές κυρίως στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη όπου ενδέχεται να επηρεαστούν τα δυτικά τμήματα και τα Δωδεκάνησα που θα επηρεαστούν το βράδυ. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα Επτάνησα, στην Ήπειρο και κατά τόπους στη Στερεά και στη Θεσσαλία. Πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις υπάρχει κυρίως στα δυτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης στο Αιγαίο και στη νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 13-15, στη Θεσσαλία από 8 έως 17-18, στην Ήπειρο από 8 έως 19-20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 21-23, στα Επτάνησα από 15 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 17-19, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-24 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στις θαλάσσιες περιοχές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή η Αττική και άλλες περιοχές για πυρκαγιές τη Δευτέρα

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές τη Δευτέρα 7/9/2026 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου).
Βροχή σε τζάμι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη: Προκλήθηκαν μικροπροβλήματα

Η βραδινή καταιγίδα της Πέμπτης προκάλεσε μικροπροβλήματα στη Θεσσαλονίκη, με πλημμυρισμένους δρόμους στα δυτικά και 17 κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και κοπή δέντρων, χωρίς σοβαρές παρεμβάσεις.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω της καταιγίδας

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για κοπή δέντρων και άντληση υδάτων σε Αμπελόκηπους και Εύοσμο, ενώ παραμένει σε επιφυλακή. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα.