ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βάρκα με μετανάστες
Φώτο: SOOC

Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την πάταξη δικτύων παράνομης μετανάστευσης

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επίσης τακτική επικοινωνία σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των Λιμεναρχείων και των δυο πλευρών.

Συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών με βασικό στόχο την πάταξη των εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης επιτεύχθηκε χθες, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, κατά τη συνάντηση στο Χίο αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επίσης τακτική επικοινωνία σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των Λιμεναρχείων και των δυο πλευρών.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο πλευρές ήταν πριν 5 χρόνια. Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς επιτελικά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιφερειακοί Διοικητές και Λιμενάρχες του Ανατολικού Αιγαίου με επικεφαλής τον Πλοίαρχο Λ.Σ. Χριστιανό Γεώργιο. Της τουρκικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Ναύαρχος Ταϊφούν Πασάογλου ο οποίος συνοδευόταν από περιφερειακούς Διοικητές και Λιμενάρχες της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου καθώς και επιτελικά στελέχη της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην 'Αγκυρα.

Οι δυο αντιπροσωπείες συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν και πάλι τον Φεβρουάριο του 2025, στο Κουσάντασι, με μέριμνα της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω του Excel4Pro

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ενημερώνει για το Open Call του Excel4Pro που απευθύνεται σε startups και ΜΜΕ Ελλάδας, Τουρκίας, Ουκρανίας στους τομείς εναλλακτικών φυτικών πρωτεϊνών και βιώσιμης επεξεργασίας τροφίμων με στόχο την υποστήριξη καινοτομιών.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα βίζας έφερε έκρηξη αφίξεων Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα επεκτείνει για ένα ακόμα έτος το πρόγραμμα βίζας για Τούρκους τουρίστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διευκολύνοντας την προσέλευση και ενισχύοντας τις αφίξεις.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Ενισχύεται η συνεργασία στους τελωνειακούς σταθμούς

Στις 27 Μαρτίου 2026 στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε η 11η διμερής συνάντηση τελωνειακών αρχών Ελλάδας-Τουρκίας, με στόχο τη βελτίωση συνεργασίας και την υποστήριξη του διμερούς εμπορίου ύψους 10 δισ. δολαρίων.
Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από παρατηρητής, πρωταγωνιστής η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα ενισχύει τον γεωπολιτικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ασφάλειας και αφήνοντας την Τουρκία σε θέση αμηχανίας. Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*.