ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Την αναστολή αύξησης των αντικειμενικών αξιών ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ

«Θα ήταν συνεπώς παράλογο υπό αυτές τις συνθήκες το ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει σε αυξήσεις αντικειμενικών αξιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Την αναστολή αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας μας, τουλάχιστον μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και την οικονομία ζητάει από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργός με επιστολή του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, ενόψει της ανακοίνωσης μέτρων για την στήριξη της οικονομίας.

«Είναι προφανές ότι και η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία γενικότερα είναι από τους κεντρικούς πυλώνες της οικονομίας που πλήττονται άμεσα και βαρύτατα και η τύχη τους αφορά όλους μας. Θα ήταν συνεπώς παράλογο υπό αυτές τις συνθήκες το ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει σε αυξήσεις αντικειμενικών αξιών από τις οποίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι μισθώσεις και οι κατασκευές, αλλά και οι ενοικιαστές-χρήστες των ακινήτων, μέσω των τεκμηρίων, θα επιβαρυνθούν με σημαντικότατους πρόσθετους φόρους, μεταξύ των οποίων ο ΕΝΦΙΑ, βασισμένους σε προϋποθέσεις και εκτιμήσεις που σήμερα δεν υφίστανται πλέον», τονίζει ο Στράτος Παραδιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Με την επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς ζητά επίσης την άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς «για να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Ιστορική κοινωνική μεταρρύθμιση η μείωση φορολογίας των μισθωμάτων κύριας κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις για μεταρρύθμιση της φορολογίας των ιδιοκτητών ακινήτων.