ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα για Οικονομικά Εγκλήματα οι Φυλακές Κορίνθου

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την αλλαγή χρήσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορίνθου σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα για εγκλήματα οικονομικού χαρακτήρα.

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, υπέγραψε σήμερα μία νέα απόφαση για την μετατροπή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορίνθου, από Γενικό Κατάστημα Κράτησης Α' τύπου σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα για εγκλήματα οικονομικής φύσεως.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση,« σε αυτό θα κρατούνται αποκλειστικά υπόδικοι και κατάδικοι που έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκλήματα, καθώς επίσης και κρατούμενοι, στο πλαίσιο αναγκαστικής εκτέλεσης απόφασης πολιτικού δικαστηρίου για χρηματικές διαφορές μεταξύ ιδιωτών ή από αδικοπραξία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, των Ειδικών Ποινικών Νόμων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αντίστοιχα. Αναμένεται η δημοσίευση της παρούσης αποφάσεως σε Φ.Ε.Κ.»

Ο κ. Νικολακόπουλος σε δήλωση του τόνισε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και ξεχωριστή τιμή, που επί των ημερών μας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωράμε στην υπογραφή μίας ακόμη πολύ σημαντικής απόφασης. Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορίνθου μετατρέπεται πλέον από Γενικό Κατάστημα Κράτησης Α' τύπου, σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου θα κρατούνται αποκλειστικά υπόδικοι και κατάδικοι για εγκλήματα οικονομικής φύσεως. Συνεχίζουμε την μεθοδική δουλειά και τις παρεμβάσεις εκείνες που είναι καθοριστικές για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος: Τα πρόστιμα και το μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνθημα «Το κράνος σώζει ζωές», ξεκίνησε την εκστρατεία «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» από τον Ιούλιο 2025, πραγματοποιώντας 590.656 ελέγχους και βεβαιώνοντας 58.450 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε να εγγυόμαστε την ασφάλεια των πολιτών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε σημαντική αύξηση εισοδημάτων για τους ενστόλους το 2025, χαρακτηρίζοντάς την δικαίωση των κόπων τους. Τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης και επαίνεσε το έργο της αστυνομίας στον Πειραιά.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: «Βραχιολάκι» και νέες φυλακές για αποσυμφόρηση

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων φυλακών λόγω υπερπληθυσμού, ενώ επισήμανε πως έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για 8 νέα σωφρονιστικά καταστήματα.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.400 νέοι αστυνομικοί στην Αττική το 2026 για ενίσχυση

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η επαγρύπνηση είναι το «κλειδί» για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Ανήγγειλε την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. Αττικής με 1.400 άτομα ως το 2026, τονίζοντας τη συμβολή τους στην ασφάλεια των πολιτών.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Εντατικοί έλεγχοι κατά οργανωμένου εγκλήματος και 7 νέες φυλακές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είπε στην ΕΡΤNews ότι η ΕΛΑΣ ενισχύει τη δράση της κατά του οργανωμένου εγκλήματος και ανακοίνωσε σχεδιασμό για 7 νέα σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης για αποσυμφόρηση των φυλακών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος ανακοίνωσε εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με κατασχέσεις κάνναβης, κοκαΐνης και μετρητών.