ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:14
Λογότυπο ΕΥΔΑΠ νερό

ΕΥΔΑΠ για πλημμύρες στην Ποσειδώνος: Δεν ευθυνόμαστε για το όμβρια

Σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να ανοίγει το καπάκι του δικτύου αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σημείο».

Η ΕΥΔΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει κάποια ευθύνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στη συμβολή της οδού Κανάρη και λεωφόρου Ποσειδώνος στον Άλιμο γιατί δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τα όμβρια.

Σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να ανοίγει το καπάκι του δικτύου αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σημείο» και αυτό γιατί έχουν γίνει 7.000 παράνομες συνδέσεις ομβρίων στον αγωγό αποχέτευσης από ιδιώτες στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για υπαιτιότητα της ΕΥΔΑΠ για το πλημμυρικό φαινόμενο στη συμβολή Κανάρη με την Λεωφόρο Ποσειδώνος, διευκρινίζεται ότι η ΕΥΔΑΠ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τα όμβρια.

Ωστόσο, το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα να ανοίγει το καπάκι του δικτύου αποχέτευσης στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι από την Βάρκιζα έως τον Άλιμο έχουν γίνει παράνομες συνδέσεις ομβρίων από ιδιώτες στον αγωγό αποχέτευσης, για τις οποίες η ΕΥΔΑΠ λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της, τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και την διακοπή υδροδότησης ακινήτου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΥΔΑΠ υπάρχουν 7.000 ακίνητα στην περιοχή που έχουν κάνει παράνομη διοχέτευση ομβρίων στην αποχέτευση, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εισροών στο δίκτυο αποχέτευσης όταν βρέχει. Το πρόβλημα δε, διογκώνεται υπέρμετρα στις έντονες βροχοπτώσεις.

Η κινητοποίηση της ΕΥΔΑΠ ήταν άμεση με τα συνεργεία της Εταιρείας να επιχειρούν στο σημείο από τις 3.00 π.μ., αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία του συστήματος και καθαρίζοντας με εκπλύσεις το σημείο.

Η ΕΥΔΑΠ προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, θα ολοκληρώσει μελέτη, που έχει ήδη ανατεθεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025, για κατασκευή νέου ανακουφιστικού αγωγού στην περιοχή και θα ανατεθεί το σχετικό έργο».

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ηγετική εμφάνιση Δένδια, το νερό ακριβαίνει και επιστροφή στην καθημερινότητα

Το... προσκύνημα στα εγκαίνια της νέας όψης του ΥΠΕΘΑ, οι φολκλόρ υπερβολές, η μετατόπιση της κυβερνητικής ατζέντας σε πιο καθημερινά θέματα, η λειψυδρία που επιταχύνει τις αυξήσεις στο νερό και το ρεύμα που παραμένει ακριβό.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Μελίσα: Πάνω από 30 νεκροί και καταστροφές στην Καραϊβική

Τουλάχιστον 20 νεκροί, ανάμεσά τους 10 παιδιά, και 10 αγνοούμενοι μετά από υπερχείλιση ποταμού στη νότια Αϊτή, που έπληξε σοβαρά την περιοχή λόγω του κυκλώνα Μελίσα. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.
Βάρκες σε κόλπο Βιετνάμ
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από πλημμύρες στο Βιετνάμ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πέντε αγνοούμενοι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών στο κεντρικό Βιετνάμ. Πάνω από 103.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει κυρίως σε Χουέ και Χόι Αν, σύμφωνα με επίσημη αναφορά.
Καταιγίδα με φοινίκες
ΔΙΕΘΝΗ

Τζαμάικα: Συναγερμός για τον πιο δυνατό κυκλώνα της ιστορίας

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν την Τζαμάικα, καθώς ο κυκλώνας Μελίσα Κατηγορίας 5 πλησιάζει. Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για σοβαρές καταστροφές και καλεί τους πολίτες να μείνουν σε επιφυλακή και να εγκαταλείψουν επικίνδυνες περιοχές.