ΓΔ: 1615.02 0.67% Τζίρος: 100.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 DATA
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Μικρές επιφανειακές δονήσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην Αττική

Ο πρώτος μικροσεισμός σημειώθηκε στις 03:22, μεγέθους 2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου. Λίγο αργότερα, στις 04:47, η ίδια περιοχή έδωσε σεισμό μεγέθους 1,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μία σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας που συνεχίστηκε μέχρι νωρίς το πρωί στην περιοχή της Αττικής. 

Η τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 08:54 μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 5,2 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα.

Ο πρώτος μικροσεισμός σημειώθηκε στις 03:22, μεγέθους 2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου.

Λίγο αργότερα, στις 04:47, η ίδια περιοχή έδωσε σεισμό μεγέθους 1,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 7,9 χιλιομέτρων.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 07:09, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Χαλανδρίου και εστιακό βάθος 4,6 χιλιομέτρων, σημειώθηκε νέα ασθενής δόνηση, μεγέθους 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:29 στα ανατολικά παράλια της Κρήτης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 10:29 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανατολικά της Κρήτης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Κικίλιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Λήψη ειδικών μέτρων για τη διαφυγή από τη Σαντορίνη

Σχετικά με την ανύψωση του εδάφους στην Σαντορίνη, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «είναι στο νησί συνολικά η άνοδος του εδάφους και η μετακίνηση κατά μερικά εκατοστά και όχι σε συγκεκριμένη περιοχή ή περιοχές.
Σεισμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δονήσεις 4,5 και 4,2Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 26ης Ιανουαρίου και της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου καταγράφτηκαν πάνω από 16.900 σεισμοί μεγέθους άνω του ενός βαθμού στη ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.
Santorini, Fira, Nisia, Tourismos, Turism
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετική σεισμική ύφεση στη θάλασσα μεταξύ Θήρας και Αμοργού

Αυτό διαπίστωσαν μεταξύ άλλων τα μέλη των Επιτροπών (της Μόνιμης Eπιστημονικής Eπιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) που συνεδρίασαν σήμερα.