ΓΔ: 1524.67 1.18% Τζίρος: 187.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
Πηγή: Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Προσλήψεις 329 πρώην εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ

Η συνολική χρονική διάρκεια της επιδοτούμενης απασχόλησης είναι έως 24 μήνες για ωφελούμενους έως 54 ετών και έως 7 έτη για ωφελούμενους 55 ετών και άνω.

Ξεπέρασαν τους 390 οι ωφελούμενοι του ειδικού προγράμματος απασχόλησης της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, συνολικά 392 από τους 658 πρώην εργαζόμενους, που έχουν εγγραφεί στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ, έχουν προσληφθεί σε φορείς που συμμετέχουν, όπως Περιφέρειες, Δήμοι, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πανεπιστήμια και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Στόχος της δράσης, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 31178/08-05-2024 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' 2686).

Η συνολική χρονική διάρκεια της επιδοτούμενης απασχόλησης είναι: 

  • έως 24 μήνες για ωφελούμενους έως 54 ετών και
  • έως 7 έτη για ωφελούμενους 55 ετών και άνω.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται στο ποσό των 1.210 ευρώ.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση, που περιγράφει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/eidika-proghrammata-apaskholisis-ghia-anerghoys-apolithentes-apo-tin-etairia-gen-metalleftikhmetallurgikh-a-e-larko.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παροχή 150 εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από τη ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο

Οι πολίτες που αναζητούν εργασία, μέσω των εργαστηρίων, θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την προετοιμασία τους για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ένταξη στην αγορά εργασίας.