ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:57
Γιατρός με στηθοσκόπιο
Φωτο: Shutterstock

Παράταση στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας για τα ηλεκτρονικά ραντεβού

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποδέχθηκε το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για παράταση στην εφαρμογή της πλατφόρμας ηλεκτρονικών ραντεβού, ώστε οι γιατροί να μπορέσουν να εκπαιδευτούν από την ΗΔΙΚΑ και να εξοικειωθούν με τις νέες διαδικασίες.

Το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) να δοθεί παράταση στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας, για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, προκειμένου οι γιατροί να εκπαιδευθούν από την ΗΔΙΚΑ και να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα, έκανε δεκτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το σύστημα είχε αποφασιστεί να τεθεί σε λειτουργία 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον ΙΣΑ δίνεται παράταση ενός μήνα.

«Παράλληλα, θα δοθεί χρόνος να τροποποιήσει η ΗΔΙΚΑ κάποια δεδομένα ανάλογα με τις επισημάνσεις του ΙΣΑ και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ εμμένει στη θέση του ότι «ο γιατρός δεν είναι γραμματέας είναι επιστήμονας και θα πρέπει το σύστημα να είναι εύχρηστο για να διευκολύνεται στο έργο του».

«Ο γιατρός θα πρέπει να ασκεί απρόσκοπτα το έργο του χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Τα νέα συστήματα θα πρέπει να είναι εύχρηστα και να διασφαλίζουν ότι δεν θα ταλαιπωρηθεί ούτε ο γιατρός ούτε ο ασθενής», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Υγείας πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

441 μόνιμοι γιατροί ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε προκήρυξη για 441 μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών για Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία, ενισχύοντας κρίσιμες ειδικότητες σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και ασφάλιση στο 19ο Insurance Conference

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία μεγαλύτερης συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιωτικές ασφαλιστικές, επισημαίνοντας και την εφαρμογή DRGs στον ιδιωτικό τομέα από το 2027 για έλεγχο κόστους.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Καρχιμάκη για το «Αττικόν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις καταγγελίες του Λευτέρη Καρχιμάκη για το νοσοκομείο Αττικόν, διαψεύδοντας ελλείψεις σε σεντόνια και υποστηρίζοντας ότι γίνονται έργα για την κατάργηση των ράντζων.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε ανατ. και νότιο Λίβανο

Ισραηλινές επιθέσεις σε κοινότητα της ανατολικής Λιβάνου σκότωσαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους παιδί και γυναίκα, και δύο Παλαιστίνιους στη νότια Τύρο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Βηρυτού, πριν διαταχθεί κατάπαυση πυρός.