ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Άλλες τέσσερις δονήσεις στον θαλάσσιο χώρο περίπου 20 χλμ. νότια της Αμοργού

Τέσσερις σεισμοί μεγέθους 4, 4,2, 4,9 και 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν το πρωί —στις 05:03, 04:48, 04:46 και 03:19— στον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αμοργού, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακόμη τέσσερις σεισμικές δονήσεις, με αντίστροφη χρονολογική σειρά 4, 4,2, 4,9 και 4 βαθμών Ρίχτερ, καταγράφτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες —αντίστοιχα στις 05:03, στις 04:48, στις 04:46 και στις 03:19— στον θαλάσσιο χώρο περίπου 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αμοργού, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Και οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις χαρακτηρίζονται «ασθενείς» από το Ινστιτούτο.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) εκτίμησε χθες Δευτέρα ότι η έντονη σεισμικότητα στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να συνεχιστεί για αρκετές «ημέρες», αν όχι «εβδομάδες». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας επισήμανε πως η ιδιαιτερότητα της τρέχουσας σεισμικής δραστηριότητας είναι πως δεν έχει παρατηρηθεί ως αυτό το στάδιο κάποια δόνηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κύρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα δυτικά ανοιχτά του Μεξικού

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μεξικού με επίκεντρο 116 χλμ. νοτιοδυτικά της Γκουασάβε, Σιναλόα και εστιακό βάθος 5 χλμ. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλησιάζουν τους 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό

Οι νεκροί από τους σεισμούς 7,2 και 7,5 βαθμών στη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου ξεπέρασαν τους 1.900, με 10.571 τραυματίες. Πάνω από 50.000 αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων, αναφέρει ο Χόρχε Ροδρίγκες.
Κουτιά Ερυθρού Σταυρού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη σεισμόπληκτη Βενεζουέλα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει δύο κλιμάκια εθελοντών με διασωστικό εξοπλισμό και σκυλιά Κ9 στη Βενεζουέλα, για έρευνα, διάσωση και υγειονομική υποστήριξη στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.
Σεισμός καταγραφικό γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 58.000 κτίρια κατέρρευσαν από σεισμό, δείχνουν δορυφόροι

Ο διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα προκάλεσε τουλάχιστον 1.719 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους και ζημιές ή καταστροφή σε περίπου 58.870 κτίρια, σύμφωνα με δορυφορικά στοιχεία που ανέλυσε η NASA.