ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επτά στους δέκα Έλληνες «βλέπουν» τέλος της επιδημίας σε 2 – 3 μήνες

Παραδόξως, οι ερωτηθέντες από την Nielsen σε ειδική έρευνα δηλώνουν ότι η επιδημία στην Ευρώπη θα κρατήσει έως και για ένα χρόνο.

Την έκδηλη ανησυχία των Ελλήνων για την πανδημία του κορωνοϊού, υποδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Nielsen στην Ελλάδα από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τις 17 Μαρτίου σε 1.000 άτομα άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα, μέρος της οποίας δημοσίευσε χθες η Nielsen, 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν πολύ για την οικογένεια τους λόγω της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Όμως, η πλειοψηφία των Ελλήνων (73%) θεωρεί ότι η εξάπλωση του ιού θα σταματήσει τους επόμενους 2-3 μήνες στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα παραδόξως οι ερωτώμενοι εκτιμούν ότι στην Ευρώπη η εξάπλωση δεν θα περιοριστεί το ίδιο σύντομα και θα σταματήσει σε περισσότερο από 4 μήνες έως και 1 χρόνο.

Σχετικά με την υγιεινή και τα μέτρα αυτοπροστασίας, 8 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι πλένουν πιο συχνά τα χέρια τους, σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 36% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ισχυρότερα απορρυπαντικά / καθαριστικά για το σπίτι.

Από τα ευρήματα προκύπτει επίσης ότι οι Έλληνες λαμβάνουν διαρκή ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας από πολλές και διαφορετικές πηγές, κυρίως από τις Ειδήσεις στην Τηλεόραση (82%), τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (68%), καθώς και τις τοπικές Ηλεκτρονικές Εφημερίδες (45%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ