ΓΔ: 1726.52 1.73% Τζίρος: 193.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:08 DATA
Φώτο: ΑΠΕ

Πάνω από 37.000 σπουδαστές διδάχθηκαν την ελληνική γλώσσα στο ΑΠΘ

«Το παρελθόν της ελληνικής γλώσσας λόγω της σύνδεσής της με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την αρχαιοελληνική γραμματεία έχει ιδιαίτερη αίγλη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΝΕΓ.

Περισσότεροι από 37.000 σπουδαστές έχουν φοιτήσει στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το ίδρυμα με αφορμή τον εορτασμό -στις 9 Φεβρουαρίου- της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

«Το παρελθόν της ελληνικής γλώσσας λόγω της σύνδεσής της με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την αρχαιοελληνική γραμματεία έχει ιδιαίτερη αίγλη. Εμείς όμως θα σταθούμε στο παρόν, γιατί πιστεύουμε ότι, την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, πρέπει να αναδεικνύονται και εκείνες οι δράσεις που τιμούν τη γλώσσα μας σήμερα. Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ πρωτοπορεί σε αυτές τις δράσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΝΕΓ και διευκρινίζεται ότι οι σπουδαστές του «διδάσκονται τη γλώσσα μας, έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό μας και ανακαλύπτουν τις έννοιες λέξεων που αντιπροσωπεύουν πανανθρώπινες αξίες, όπως αρετή, δικαιοσύνη, δημοκρατία».

Περαιτέρω το ΣΝΕΓ του ΑΠΘ συμβάλλει στη διάδοση της ελληνοφωνίας σε αλλοδαπούς και ομογενείς κατοίκους του εξωτερικού μέσω του διαδικτυακού του προγράμματος, το οποίο υλοποιεί από το 2015. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 500 σπουδαστές από όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα, ενώ τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τους φοιτητές που έρχονται στη Θεσσαλονίκη με τα προγράμματα Erasmus+ και Epicur έχουν προσελκύσει πάνω από 1200 φοιτητές. Το διαδικτυακό πρόγραμμα χρησιμοποιεί μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης μάθησης, με πολυμεσικό και διαδραστικό ψηφιακό υλικό και χρήση ποικίλων σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που ενισχύουν την διάδραση και την αυτόνομη μάθηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνθιμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποχαιρέτησαν τον πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο οι πιστοί

Με χώμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηλεία, που έφεραν συγγενείς του, ετάφη το μεσημέρι ο ιεράρχης, μετά από προσωπική του επιθυμία, στο κενοτάφιο του μακαριστού μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γενναδίου.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 30 προσαγωγές από την αστυνομία μετά τη λήξη της πορείας

Η κυκλοφορία των δρόμων δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Tα δρομολόγια του Μετρό διεξάγονται κανονικά, αλλά ο σταθμός «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» είναι κλειστός για το επιβατικό κοινό.
brain
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Η εκμάθηση αρχαίων ελληνικών μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη

Συγκρίνοντας τις δύο ομάδες, διαπιστώθηκε ότι μετά την παρέμβαση οι συμμετέχοντες στην πειραματική ομάδα βελτίωσαν την ικανότητα κωδικοποίησης και συγκράτησης νέων λεκτικών πληροφοριών/