ΓΔ: 2605.78 -0.67% Τζίρος: 69.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:56:41
Σεισμός καταγραφικό γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Δονήσεις 4,5 και 4,2Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 26ης Ιανουαρίου και της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου καταγράφτηκαν πάνω από 16.900 σεισμοί μεγέθους άνω του ενός βαθμού στη ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.

Δυο σεισμικές δονήσεις καταγράφτηκαν αντίστοιχα τις πρώτες πρωινές ώρες και χθες βράδυ στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Στη 01:08 καταγράφτηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού και χθες Κυριακή στις 22:55 σεισμός 4,2 βαθμών 18 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της ίδιας κοινότητας, κατά την πηγή αυτή.

Και οι δυο σεισμικές δονήσεις χαρακτηρίστηκαν «ασθενείς» από το Ινστιτούτο.

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της 26ης Ιανουαρίου και της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου καταγράφτηκαν πάνω από 16.900 σεισμοί μεγέθους άνω του ενός βαθμού στη ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ). Η πηγή αυτή έκανε λόγο χθες Κυριακή για «σταδιακή μείωση» της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 53 οι νεκροί και χιλιάδες σε ανάγκη βοήθειας από τον πρόσφατο σεισμό

Χιλιάδες κάτοικοι στο νησί Φλόρες, Ινδονησίας χρειάζονται άμεση βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε απώλειες, ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης. Έκτακτα μέτρα και ανθρωπιστική βοήθεια σε εξέλιξη.
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Μαζικές εκκενώσεις κατοικιών

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία προκάλεσε τουλάχιστον 51 θύματα, μετασεισμούς, κατολισθήσεις και εκκένωση 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με τις αρχές. Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό στη χώρα μετά το 2022.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της στο σεισμό στην Κολομβία

Ο Μίτσαελ Ρουίς εξιστορεί πως η αδελφή του Λένι θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της, Σαλομόν, κατά τον φονικό σεισμό στην Κολομβία. Η συγκινητική ιστορία τους έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ βόρεια του Βανουάτου αναφέρει το USGS

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά του Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, με εστιακό βάθος 188 χλμ και επίκεντρο 56 χλμ βορειοανατολικά του Πορτ-Όλρι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.
Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νεκρή η 32χρονη που διασώθηκε μετά από 37 ώρες στα συντρίμμια

Η 32χρονη Ντανιέλα Λάργκο, που έγινε σύμβολο ελπίδας μετά τη διάσωσή της από τα συντρίμμια στη δυτική Κολομβία, υπέκυψε στο νοσοκομείο. Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ άφησε τουλάχιστον 294 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Έχασε τη ζωή της γυναίκα που σώθηκε μετά από 37 ώρες στα ερείπια

Η 32χρονη Ντανιέλα Λάργκο, που διασώθηκε μετά από 37 ώρες εγκλωβισμού στα ερείπια σεισμού στην Κολομβία, κατέληξε σε νοσοκομείο. Ο ισχυρός σεισμός έχει προκαλέσει 294 θανάτους και σχεδόν 4.000 τραυματίες.