ΓΔ: 2616.12 0.53% Τζίρος: 274.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:15:38
Δικαιοσύνη

Ελεύθεροι οι 6 υπάλληλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ενεργούσαν χωρίς δόλο. Όσοι είχαν την κατηγορία της δωροληψίας φαίνεται να υποστήριξαν ότι έκαναν ιδιωτικό έργο και έκοβαν νόμιμα φορολογικά παραστατικά.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι έξι συλληφθέντες που καταγγέλθηκαν για χρηματισμό, με επίκεντρο την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι μια ιατροδικαστής, ένας (απόστρατος) αστυνομικός, νεκροτόμοι και ιδιώτες - εκπρόσωποι γραφείων τελετών. Τέσσερις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου ή/και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) και, κατά περίπτωση, με χρηματική εγγύηση έως 5.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι χωρίς όρους.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσε (ανώνυμη) καταγγελία τον περασμένο Οκτώβριο, για παράνομες φυλάξεις πτωμάτων, ταριχεύσεις και καλλωπισμούς νεκρών - με το αζημίωτο - εντός της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη, ανάλογα με την περίπτωση, για συνολικά 14 αδικήματα και πιο συγκεκριμένα για δωροληψία - δωροδοκία υπαλλήλου, συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, συμμορία, παράβαση καθήκοντος, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, χρήση ψευδών βεβαιώσεων, παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, παράβαση το νόμου περί όπλων κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ενεργούσαν χωρίς δόλο. Όσοι είχαν την κατηγορία της δωροληψίας φαίνεται να υποστήριξαν ότι έκαναν ιδιωτικό έργο και έκοβαν νόμιμα φορολογικά παραστατικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Θεσσαλονίκης πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ιερέας καταδικάστηκε ξανά για ενδοοικογενειακή βία

Σε 11 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε 46χρονος ιερέας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελία της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Είναι η δεύτερη καταδίκη του σε λίγους μήνες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή η 35χρονη για την υπόθεση ΜΚΟ, ελεύθεροι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη για εμπλοκή σε υπεξαίρεση δωρεών υπέρ παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Ελεύθεροι με όρους οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για παράνομο στοίχημα. Συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία τις επόμενες μέρες.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο για ΜΚΟ που εκμεταλλευόταν εράνους

Έξι άτομα κατηγορούνται για απάτη, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων, χειραγώγηση αγώνων και σύσταση συμμορίας, σε υπόθεση εξαπάτησης δωρητών και υπεξαίρεσης χρημάτων από εράνους για άρρωστα παιδιά. Παραμένουν υπό κράτηση.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για Άλκη Καμπανό: Παρέμβαση Εισαγγελίας για αίθουσα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά άμεσα την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού, ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες και να αποφευχθεί νέα διακοπή στη διαδικασία.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η νομιμότητα είναι διαρκής προσπάθεια για δίκαιη κοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία αποτελεσματικής προστασίας πολιτών και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, με αφορμή τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν σε 377 συλλήψεις οργανωμένου εγκλήματος τη διετία στη Βόρεια Ελλάδα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στη Χαλκιδική

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής το 2025. Κατηγορούνται δύο άνδρες, ενώ οι συγγενείς μιλούν για την προσφορά και το ήθος της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος.