ΓΔ: 2495.56 0.32% Τζίρος: 70.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:37
Kairos
Φωτο: Shutterstock

Αρνητικές καιρικές συνθήκες επηρεάζουν κάποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με την ΕΜΥ να αναφέρει βόρειους ανέμους 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά έως 9 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι, επηρεάζοντας μερικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Δυσμενείς παραμένουν οι καιρικές συνθήκες σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πνέουν άνεμοι βόρειοι 8 μποφόρ και κατά τόπους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι τα 9 μποφόρ. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει ορισμένα δρομολόγια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των καταμαράν για Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο κατ' έγκριση του πλοιάρχου.

Δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριθμομηχανή και στυλό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς στα κόμματα για το ελληνικό εμπόριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε υπόμνημα «Ελληνικό Εμπόριο 2027-2031» στα κόμματα, με προτάσεις για φορολογία, χρηματοδότηση, ψηφιακή συμμόρφωση και τη στήριξη του εμπορίου, ενόψει της ΔΕΘ.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουσική βραδιά στον Πειραιά από την πρεσβεία ΗΠΑ για το Freedom 250

Η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Δήμος Πειραιά διοργανώνουν δωρεάν συναυλία με country μουσική την 1η Ιουλίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για τα 250 χρόνια Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, με τους Restless Road και τη Julia Cole.
businessdaily-naypigeia-salaminas-Island
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σαλαμίνα: Από τη ναυμαχία στο λοιμοκαθαρτήριο και τις εμπνεύσεις του Σικελιανού

Όταν ο Αισχύλος πολεμούσε στη Σαλαμίνα, γεννιόταν ο Ευριπίδης στο νησί, συνδέοντας τις ζωές τους. Ο Αισχύλος, εμπνευσμένος από τη ναυμαχία, έγραψε το 472 π.Χ. τους «Πέρσες», τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία με ιστορικό θέμα.
Γήπεδο Καραϊσκάκη αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση επιτρεπόμενου ύψους στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποφάσισε ομόφωνα ο Πειραιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ύψους στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να αναβαθμιστεί και να πληροί σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κικίλιας ζήτησε έρευνα για το μνημείο Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας διέταξε άμεση διερεύνηση για την αφαίρεση του μνημείου στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη από το λιμάνι Πειραιά, τονίζοντας τη σημασία του ως υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.