ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται το λουκέτο στα εργοστάσια της Nissan σε Βρετανία και Ισπανία

Μεγάλο πονοκέφαλο για την αυτοκινητοβιομηχανία προκαλεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρωπη με την ιαπωνική Nissan να έχει διακόψει την παραγωγή από τον Μάρτιο.

Η παραγωγή στο βρετανικό εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ αναστέλλεται καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το Reuters. Το εργοστάσιο είχε διακόψει την παραγωγή του στα μέσα Μαρτίου.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα στήριξής των εργαζόμενων καλύπτει το 80% του μισθού όσων έχει τεθεί σε προσωρινή άδεια, μέχρι 2.500 λίρες (3.100 δολάρια) μηνιαίως ανά εργαζόμενο. Οι εγκαταστάσεις της Nissan στην Ισπανία αναστέλλουν επίσης την λειτουργία τους, λόγω των ειδικών μέτρων που έχουν θεσπίσει οι ισπανικές Αρχές.

Τον Φεβρουάριο του 1984, η Nissan και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Nissan Motor Manufacturing UK, βρίσκεται στο Σάντερλαντ. Επιλέχθηκε μια έκταση 799 στρεμμάτων, στη θέση του πρώην αεροδρομίου RAF Usworth κοντά στους οδικούς άξονες A19 και A1231. Το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα στο Nissan Distribution Centre του Ηνωμένου Βασιλείου (NDS) και διαθέτει έναν αριθμό επιτόπιων προμηθευτών. Η τοποθεσία βρίσκεται 5 μίλια (8 χλμ.) από το λιμάνι του Tyne, από όπου γίνεται η διεθνής διανομή των αυτοκινήτων.

Η διαμορφωμένη περιοχή NMUK περιλαμβάνει τμήματα συντήρησης, λίμνες και δασικές εκτάσεις και διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες τύπου Vestas V47/660, που παράγουν μέχρι και το 10% της ενέργειας που απαιτείται για το εργοστάσιο. Η Nissan εισήγαγε αυτοκίνητα από τη μητρική της Ιαπωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1968, με το εμπορικό σήμα Datsun (το οποίο καταργήθηκε σταδιακά μεταξύ 1982 και 1984, όταν η μάρκα Nissan καθιερώθηκε πλήρως).

Το μερίδιό της στην αγορά αυξήθηκε σημαντικά ενώ ήταν λίγο πάνω από 6.000 ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων το 1971, ξεπέρασε τις 30.000 ετησίως αργότερα, φτάνοντας και τα 100.000 αυτοκίνητα ετησίως πριν από το τέλος της δεκαετίας, με τη βοήθεια των ανταγωνιστικών τιμών, των καλών επιπέδων εξοπλισμού και της φήμης της μάρκας σχετικά με την παραγωγή αξιόπιστων αυτοκίνητων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

certificate-covid19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και σοβαρή νόσηση από COVID-19

Ένας σημαντικός αριθμός σοβαρών εκβάσεων της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εισαγωγών στο νοσοκομείο ή θανάτων από COVID-19, μπορεί να αποφευχθεί εάν εφαρμοστούν πλήρως τα συνιστώμενα προγράμματα εμβολιασμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως η Κάρπαθος

Στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων που εντυπωσιάζει με τη φυσική του ομορφιά. Αυξήθηκαν κατά 10,24% οι αεροπορικές αφίξεις το φετινό καλοκαίρι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Άνδρος στα 10 καλύτερα «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Βρετανούς

Κεντρίζει το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς που την κατατάσσει ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου. Αναμένεται να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στο νησί το επόμενο διάστημα.
Kerkyra-Corfu
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προώθηση της Κέρκυρας στη βρετανική αγορά για τουρισμό πολυτελείας

Οι διακοπές πολυτελείας (luxury tourism) είναι μια μορφή τουρισμού που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αυξητική τάση τόσο διεθνώς όσο και στη βρετανική αγορά, με την θέση της Ελλάδας να ενισχύεται σταθερά.