ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

Επαναπατρίστηκαν 105 Έλληνες και οι οικογένειές τους από το Ισραήλ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού 105 Ελλήνων και των οικογενειών τους από το Ισραήλ, υπό το συντονισμό του ΥΠΕΞ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών, η επιχείρηση επαναπατρισμού 105 Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από το Ισραήλ, την Τετάρτη 18 Ιουνίου. Την επιχείρηση υλοποίησαν από κοινού οι Πρεσβείες της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και το Κάιρο, καθώς και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Επαναπατρισμός μέσω Αιγύπτου με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι Έλληνες επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αθήνα μέσω του Sharm El Sheikh της Αιγύπτου με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C-130 και C-27. Στην ίδια πτήση διευκολύνθηκε και η επιστροφή πολιτών από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι οι διπλωματικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής αρωγής προς τους Έλληνες πολίτες και τις οικογένειές τους που ενδέχεται να βρεθούν σε ανάγκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία εξετάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ, λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του σε βάρος ακτιβιστών του «στολίσκου για τη Γάζα», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Διάβημα στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση Ελλήνων στον στολίσκο

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε ως "απαράδεκτη" τη στάση του Ισραηλινού υπουργού απέναντι στους Έλληνες του στολίσκου «Global Sumud Flotilla», ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πολιτών μας και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Προξενική στήριξη στους Έλληνες του «Global Sumud Flotilla»

Οι Έλληνες πολίτες του στολίσκου «Global Sumud Flotilla» καταφθάνουν στο Ισραήλ, όπου θα γίνουν ταυτοποίηση και καταγραφή. Η πρέσβης Ελλάδας θα παράσχει προξενική συνδρομή για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ζητήθηκε από το Ισραήλ να ερευνήσει βία σε σκάφη της Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε άμεση διερεύνηση για πιθανή χρήση βίας από το Ισραήλ κατά Ιταλών στη Global Flotilla. Μέλη της αποστολής καταγγέλλουν χρήση όπλων, ενώ 29 Ιταλοί πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα: Διάβημα στο Ισραήλ για την ασφάλεια Ελλήνων στη «Global Sumud»

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει παρέμβει στις ισραηλινές αρχές για την ασφάλεια των Ελλήνων στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», ενώ συνεργάζεται στενά με την Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτημα Κωνσταντοπούλου σε Γεραπετρίτη για τους ακτιβιστές της Flotilla

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον ΥΠΕΞ για τη διεθνή ευθύνη της Ελλάδας στην αρπαγή και ομηρία ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla και για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από το Ισραήλ στη ζώνη έρευνας-διάσωσης.