ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτραίτο
Φώτο: SOOC

Μιχαηλίδου: Μέτρα προστασίας για αστέγους και ευάλωτους ενόψει καύσωνα

Η Δόμνα Μιχαηλίδου καλεί τους δήμους να διαθέσουν κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία αστέγων και ευπαθών ομάδων ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών.

Με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη φροντίδα για τους πλέον ευάλωτους, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, απέστειλε επιστολή προς τους δήμους, για την υποστήριξη των αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων της χώρας.

Ενόψει των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο κινητοποιεί τους δήμους πανελλαδικά, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις και διασφαλίζοντας ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, για την αποτροπή της έκθεσης σε κίνδυνο των ανωτέρω, κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το υπουργείο ζητά τον ορισμό κλιματιζόμενων χώρων σε κάθε δήμο, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από 09.00 πμ έως τις 21.00 μμ.

Για τους πολίτες που δεν επιθυμούν την παραμονή στους χώρους αυτούς, συστήνεται η λήψη οδηγιών από τη σχετική ιστοσελίδα του υυπουργείου Πολιτικής Προστασίας. (https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kaysonas).

Το υπουργείο, για την αποτελεσματική λειτουργία του μέτρου, παρέχει και συγκεκριμένες κατευθύνσεις στους δήμους. Οι κατευθύνσεις αφορούν στον τρόπο επιλογής, αλλά και οργάνωσης των ανωτέρω χώρων, τη διανομή χρήσιμου υλικού και εφοδίων στους πολίτες που θα καταφύγουν σε αυτούς, την εξασφάλιση της ενημέρωσης των αστέγων, αλλά και κάθε ομάδας στόχου, καθώς και τη συγκρότηση ομάδων υποστήριξης της δράσης, με στελέχωση από υπαλλήλους των δήμων αλλά και εθελοντές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όρος Mount Diablo Καλιφόρνια
ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφόρνια: Ανησυχία των αρχών για πιθανή έκρηξη χημικής δεξαμενής

Αυξήθηκε η θερμοκρασία σε δεξαμενή με μεθακρυλικό μεθύλιο στην Καλιφόρνια, αυξάνοντας τον κίνδυνο έκρηξης μετά την εκκένωση 40.000 κατοίκων νοτίως του Λος Άντζελες. Η ανησυχία εντείνεται λόγω ανόδου της θερμοκρασίας του υλικού.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 νεκροί από τον Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, με 867 ύποπτα κρούσματα

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό έχει προκαλέσει πάνω από 200 θανάτους σε 867 ύποπτα κρούσματα τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν το Σάββατο.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία νέα κρούσματα Έμπολα επιβεβαιώθηκαν στην Ουγκάντα

Τρία νέα κρούσματα Έμπολα εντοπίστηκαν στην Ουγκάντα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε πέντε, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Η χώρα είχε ήδη αναστείλει τα δρομολόγια με τη ΛΔ Κονγκό λόγω κινδύνου.
Φωτιά σε βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Καλιφόρνια: Εκκενώσεις λόγω διαρροής χημικών σε δεξαμενή

Περίπου 40.000 κάτοικοι της Καλιφόρνιας κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω διαρροής μεθακρυλικού μεθυλίου από δεξαμενή, που απειλούσε με έκρηξη και απελευθέρωση τοξικών αερίων στην κομητεία Όραντζ.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: Στο «πολύ υψηλό» ο εθνικός κίνδυνος σύμφωνα με τον ΠΟΥ στη ΛΔ Κονγκό

Ο ΠΟΥ αύξησε σε «πολύ υψηλό» τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη ΛΔ Κονγκό λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του Έμπολα, ενώ σε περιφερειακό επίπεδο παραμένει «υψηλός» και σε διεθνές «χαμηλός», σύμφωνα με τον Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.