ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρωσικά πολεμικά πλοία
Φώτο: Shutterstock

Τρεις νεκροί από επίθεση Χούθι στο «Eternity», βυθίστηκε το «Magic Seas»

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες στο «Eternity», βυθίστηκε το «Magic Seas» μετά από επίθεση των Χούθι. Συνεχίζεται η απειλή κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τραγικός είναι ο απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι Χούθι στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Eternity», καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν,  ανάμεσά τους κι ένας Ρώσος υπήκοος που υπέστη ακρωτηριασμό. Στο πλοίο επέβαινε και ένας Έλληνας, μέλος της ιδιωτικής ομάδας ασφάλειας, ο οποίος δεν ανήκε στο πλήρωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Χοντέιντα, στην Υεμένη.

 Το πλοίο δέχθηκε επίθεση με τέσσερις ρουκέτες τύπου RPG και δύο drones, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Όπως ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations), το «Eternity» παραμένει περικυκλωμένο από μικρά σκάφη και συνεχίζει να δέχεται πυρά.

Μόλις 24 ώρες νωρίτερα, οι Χούθι είχαν επιτεθεί σε άλλο ελληνόκτητο πλοίο, το «Magic Seas», το οποίο τελικά βυθίστηκε μετά από σφοδρό χτύπημα. Η επίθεση σημειώθηκε 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του στρατηγικής σημασίας στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο από το εσωτερικό του «Magic Seas» που αποτυπώνει τις δραματικές στιγμές λίγο πριν την εγκατάλειψή του.

 Το πλήρωμα, που αποτελούνταν από 19 ναυτικούς και τρεις ένοπλους φρουρούς της ελληνικής εταιρείας ασφαλείας «Διάπλους», εγκατέλειψε το πλοίο εγκαίρως και διασώθηκε από διερχόμενο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ. 

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τζιμπουτί, από όπου αναμένεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Το «Magic Seas» έφερε σημαία Λιβερίας και ανήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία All Seas Marine S.A., με έδρα τη Βούλα. 

Η νέα επίθεση σηματοδοτεί την αναζωπύρωση της δράσης των Χούθι μετά από οκτώ μήνες σχετικής παύσης, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποσειδώνια 2026: Οικονομικό αποτύπωμα άνω των 100 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα

Τα «Ποσειδώνια 2026» αναμένεται να έχουν οικονομικό αποτύπωμα άνω των 100 εκατ. ευρώ, με περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στην Αθήνα και σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, εστίασης και μεταφορών, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή δυναμική της Ελλάδας.
Παναγιώτης Ξενοκώστας ομιλία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Ξενοκώστας: Η Ελλάδα σε θέση να γίνει ναυπηγικός κόμβος της Ευρώπης

Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της ισχυρής ναυτιλίας, μπορεί να γίνει κέντρο ναυπηγικής για την ευρύτερη περιοχή, όπως τόνισε ο Π. Ξενοκώστας, χάρη και στη στρατηγική συνεργασία με ΗΠΑ και Νότια Κορέα.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Βιώσιμες επενδύσεις και γαλάζια οικονομία στη Μεσόγειο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ανέδειξε τη σημασία βιώσιμων επενδύσεων, κυκλικής και γαλάζιας οικονομίας για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα της Μεσογείου.
Γιοτ σε γαλάζια θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του e-Ναυλοσύμφωνου για το επαγγελματικό yachting

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-Ναυλοσύμφωνο», προσφέροντας ψηφιοποιημένες υπηρεσίες για τον θαλάσσιο τουρισμό και το επαγγελματικό yachting, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.