ΓΔ: 2216.89 0.48% Τζίρος: 63.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:08:39
Πυροσβέστης σε πυρκαγιά
Πυροσβέστης δίνει μάχη με τις φλόγες σε δασική πυρκαγιά.

Συναγερμός για φωτιά στη Δοιράνη, εκκενώνονται Καβαλάρι και Μουριές

Η φωτιά από τη Βόρεια Μακεδονία πέρασε στη λίμνη Δοιράνη. Εκκένωση Καβαλαρίου και Μουριών μέσω 112. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της λίμνης Δοιράνης, στα σύνορα Ελλάδας–Βόρειας Μακεδονίας. Η φωτιά, που είχε αρχικά εκδηλωθεί στη γειτονική χώρα, πέρασε γύρω στις 16:00 στην ελληνική επικράτεια, ενεργοποιώντας τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που βρίσκονταν ήδη σε επιφυλακή λόγω της εγγύτητας με τα σύνορα και των ισχυρών ανέμων, κινητοποιήθηκαν άμεσα. Στο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα, υποστηριζόμενοι από τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 18:30, ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Καβαλάρι και Μουριές Κιλκίς να απομακρυνθούν άμεσα προς Δροσάτο, μέσω της κεντρικής οδού Κιλκίς–Σερρών, για προληπτικούς λόγους.

Η κατάσταση παραμένει δυναμική, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους και Νίκη από σήμερα

Από σήμερα, παραγωγοί προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 24 ώρες, έπειτα από σχετικές αποφάσεις τους.
Ανδρέας Σιάμισιης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Σε λειτουργία τέθηκε ο αγωγός Θεσσαλονίκης-Σκοπίων, μεταφέροντας πετρέλαιο κίνησης και ενισχύοντας τις εξαγωγές προς Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Σερβία, Βουλγαρία, περιορίζοντας κυκλοφοριακό και περιβαλλοντική επιβάρυνση στη Θεσσαλονίκη.
Σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σκόπια: Έσπασαν τζάμι στην βουλγαρική πρεσβεία, καταδίκες από Σόφια και Σκόπια

Άγνωστος έσπασε τζάμι στην είσοδο της βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια. Η Σόφια μιλά για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης και ζητά άμεσα μέτρα για τον δράστη και την ασφάλεια της αποστολής. Το ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας καταδίκασε το συμβάν.
Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκα αγροτών: 48ωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα, Εξοχή, Ευζώνους και Νίκη

Σε 48ωρο αποκλεισμό προχωρούν από σήμερα αγρότες σε Προμαχώνα και Εξοχή, αλλά και σε Ευζώνους και Νίκη. Κλείνουν φορτηγά και κατά τόπους όλα τα οχήματα, με περιοδικές διελεύσεις για ΙΧ όπου αποφασιστεί.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μίτσκοσκι: Στηρίζουμε τις ΗΠΑ για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι στήριξε την επέμβαση ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τη σύλληψη Μαδούρο, εκφράζοντας επιφύλαξη για τα περί παραβίασης διεθνούς δικαίου, συνδέοντάς το με παλαιότερες αδικίες κατά της χώρας του.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως σε τροπολογίες Κεφαλογιάννη για Διάδρομο Χ

Η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης–Βόρειας Μακεδονίας ενέκρινε δύο τροπολογίες του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χρηματοδότηση του Διαδρόμου Χ και την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας.