ΓΔ: 2282.98 0.17% Τζίρος: 30.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:43
Εργαζόμενος ΕΚΑΒ πλάτη
Φώτο: Shutterstock

Συνάντηση ΓΕΑ – ΕΚΑΒ για ενίσχυση συνεργασίας στις αεροδιακομιδές

Ο αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης, υποδέχθηκε εκπροσώπους του ΕΚΑΒ, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας στις αεροδιακομιδές.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, είχε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Γεώργιο Χαραλάμπους, καθώς και με την υπεύθυνη αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, Άννα Μαριόλα, στο γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους στους τομείς της αεροδιακομιδής και της αποτελεσματικότερης παροχής υπηρεσιών άμεσης βοήθειας. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, στόχος της συνάντησης ήταν η (καθιέρωση στενότερης συνεργασίας προς όφελος της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντρίμμια αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους στο κεντρικό Μεξικό

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη μικρό αεροσκάφος στην Τολούκα του Μεξικού. Το Cessna Citation 650 είχε απογειωθεί από το Ακαπούλκο και συνετρίβη σε βιομηχανική ζώνη.
Ηφαίστειο Σαντορίνης θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας χρόνος από τη σεισμο-ηφαιστειακή κρίση στη Σαντορίνη

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσιάστηκαν τα πορίσματα για τη σεισμο-ηφαιστειακή κρίση της Σαντορίνης, με έμφαση στη σμηνοσειρά σεισμών του 2025 και τα τεκτονικά-μαγματικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη ανάγκη σε δύο κοινότητες Νάξου από σφοδρά καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν οι κοινότητες Απεράθου και Αγίου Αρσενίου στη Νάξο λόγω παραθαλάσσιας διάβρωσης από θυελλώδεις ανέμους, με διάρκεια έως τις 14 Μαΐου 2026.
Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Η ελεγχόμενη καύση προστατεύει από βίαιες απώλειες στη φύση

Ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως η προδιαγεγραμμένη καύση είναι μέτρο ελεγχόμενης διαχείρισης της καύσιμης ύλης, για την πρόληψη ανεξέλεγκτων πυρκαγιών, εφαρμόζεται ήδη σε μεσογειακές χώρες και γίνεται με τη συμμετοχή ειδικών.