ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων από τη Google και το kariera.gr

Μια σημαντική πρωτοβουλία υπέρ των νέων αναλαμβάνουν η Google και το kariera.gr, που προσφέρουν δωρεάν το πρόγραμμα Digital Marketing Camp.

Μία ευκαιρία υποστήριξης νέων ανθρώπων που διεκδικούν δυναμική καριέρα στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ προσφέρουν το kariera.gr και η Google με το δωρεάν πρόγραμμα Digital Marketing Camp, που ανακοίνωσαν σήμερα.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχολησιμότητας, που συμβάλλει στο να βελτιώσουν οι νέοι τις δεξιότητές τους στον ψηφιακό τομέα με εκπαίδευση από τη Google και, στη συνέχεια, μέσω του kariera.gr, να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία Digital Marketing Camp έρχεται να δώσει την κατάλληλη ώθηση, αλλά και τα απαραίτητα εφόδια, ώστε οι νέοι να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους, αποκτώντας, έτσι, άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα Digital Marketing Camp αποτελείται από τέσσερις φάσεις:

Στην πρώτη φάση, που ξεκινά σήμερα και λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2019, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν πτυχίο Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής και να είναι κάτοχοι πιστοποίησης στις βασικές αρχές του ψηφιακού μάρκετινγκ από τη δωρεάν πλατφόρμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της Google.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του kariera.gr θα εξετάσουν τις αιτήσεις και θα καταλήξουν στην επιλογή 150-200 φιναλίστ, η οποία, στην τελική φάση, θα γίνει, μέσω διαδικτυακής αξιολόγησης, από την ομάδα του kariera.gr.

Όσοι επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πενθήμερη εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες. Η εκπαίδευση αυτή θα γίνει από ειδικούς της Google και της αγοράς εργασίας.

Στο τέλος του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Μatching Day, όπου όλοι οι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκπροσώπους εταιρειών που έχουν επιλεγεί από το kariera.gr, για να κάνουν το επόμενο βήμα τους προς μία καριέρα στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Φωτεινή Γαϊτανλή: «Αποστολή μας η ενίσχυση της απασχόλης»

Η Φωτεινή Γαϊτανλή, διευθύντρια Marketing and Communications του kariera.gr, CareerBuilder Greece, ανέφερε: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, διαμορφώνοντας ένα νέο εργασιακό τοπίο παγκοσμίως, που απαιτεί ολοένα και περισσότερες νέες δεξιότητες για την κάλυψη θέσεων εργασίας που δεν υπήρχαν, μέχρι πρόσφατα. Ο τρόπος που επικοινωνούμε και εργαζόμαστε αλλάζει καθημερινά, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να συμβάλουμε με καινοτόμα προγράμματα, όπως το Digital Marketing Camp, σε συνεργασία με τη Google, ενδυναμώνοντας νέους ανθρώπους στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αποστολή μας στο kariera.gr είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων υποψήφιων εργαζομένων και της διασύνδεσής τους με μελλοντικούς εργοδότες. Το Digital Marketing Camp αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία, για να το πετύχουμε αυτό, σε συνεργασία με την Google».

Από την πλευρά της, η Μαρία Φουντά, διευθύντρια Μarketing της Google για Ελλάδα, Ουκρανία και Ρουμανία, δήλωσε σχετικά: «Αυτήν τη στιγμή, ο μισός πληθυσμός του κόσμου έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο παγκόσμιος ιστός όχι μόνο δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη φορά, αλλά αλλάζει ολοένα και τους τρόπους εργασίας μας. Μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια, το 90% των εργασιών θα απαιτεί κάποιο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων. Γι’ αυτό ακριβώς, δημιουργήσαμε το Grow Greek Tourism Online, όπου παρέχουμε δωρεάν εκπαίδευση και εργαλεία που βοηθούν τους ανθρώπους να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους και να εξελίσσουν την καριέρα τους. Έχοντας ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 120.000 επιχειρηματίες και νέους, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, σήμερα, σε συνεργασία με το kariera.gr, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων στη χώρα μας».

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το https://blog.kariera.gr/digital-marketing-camp/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google δημιούργησε τον πιο γρήγορο υπολογιστή της ιστορίας

Ερευνητές της Google πέτυχαν για πρώτη φορά τη λεγόμενη «κβαντική υπεροχή», καταφέρνοντας να κάνουν με ένα κβαντικό υπολογιστή υπολογισμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες και του ισχυρότερου υπερ-υπολογιστή που υπάρχει.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση στην Google για ψηφιακή προβολή της Ελλάδας

Γεμάτη ήταν η ατζέντα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν και η ψηφιακή προβολή της χώρας μας μέσω της Google.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Στη Google Maps όλες οι πληροφορίες για τις μετακινήσεις στη πόλη

Το ψηφιακό εργαλείο θα είναι χρήσιμο και στους φοιτητές, ιδίως αυτούς που δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους τρόπους μετακίνησής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια θέματα αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες χρήστες στο Google το 2022

Η Google παρουσίασε και φέτος την «ψηφιακή ταυτότητα» των αναζητήσεων, με τους Έλληνες να επικεντρώνονται σε όλα τα είδη κουπονιών στήριξης όπως το fuel pass και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και θέματα επικαιρότητας.