ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
Το νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΛΣ 910 στο λιμάνι, έτοιμο για αποστολή.

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 139 πολίτες στα Κύθηρα

Το Λιμενικό Σώμα απεγκλώβισε 139 άτομα από την παραλία Λημνιώνα στα Κύθηρα, μεταφέροντάς τους με ασφάλεια στο λιμάνι του Καψαλίου. Σκάφη παραμένουν στην περιοχή λόγω της φωτιάς, για πιθανή νέα συνδρομή.

Σε 139 απεγκλωβισμούς πολιτών από τα Κύθηρα προχώρησε νωρίτερα σήμερα του Λιμενικό Σώμα. Κάτοικοι και τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Λημνιώνα και σκάφος του Λιμενικού μαζί με 3 ακόμη ιδιωτικά σκάφη προσέγγισαν την περιοχή και παρέλαβαν τους πολίτες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι του Καψαλίου. Σκάφη του Λιμενικού παραμένουν στην περιοχή καθώς η φωτιά μένεται ώστε εάν κριθεί αναγκαίο να συνδράμουν εκ νέου για την ασφαλή μεταφορά των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες σε δράση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στην Άμπελο

Υπό καλύτερο έλεγχο φαίνεται να είναι πλέον η φωτιά στην Άμπελο Αιγιάλειας Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σκιάθος: Νέο πρόγραμμα του ΕΜΠ για τα λύματα και την πυρασφάλεια

Η Σκιάθος εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NURISH, που συντονίζει το ΕΜΠ, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε λειψυδρία, πυρκαγιές και πλημμύρες, μέσω καινοτόμων λύσεων και βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρές κοινότητες.
Λιμάνι Λιβάδια Τήλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Εκπαιδευτικοί της Περιβαλλοντικής Ομάδας επισκέφθηκαν Τήλο

Στην Τήλο βρέθηκαν 28 εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και συζήτησαν με τη δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας του νησιού.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο ψηφιακό σύστημα για την παρακολούθηση και διαχείριση υδάτων

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η ΡΑΑΕΥ δρομολογούν νέο πληροφοριακό σύστημα 3 εκατ. ευρώ για τον τομέα υδάτων, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση των υδάτινων πόρων σε εθνικό επίπεδο.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος όρος στην Ιαπωνία για ημέρες καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40°C

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υιοθέτησε τον όρο «αφόρητα ζεστές ημέρες» για θερμοκρασίες 40°C και άνω, ώστε να ενημερώνει καλύτερα το κοινό, καθώς τα ακραία κύματα ζέστης γίνονται συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής.