ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιατρός με στηθοσκόπιο
Φωτο: ΑΠΕ

Λαϊκό: Συνάντηση προσωπικού με επισκέπτρια, όχι γιατρό εργασίας

Το Λαϊκό ξεκαθαρίζει πως η συνεργάτιδα της ΕΞΥΠΠ που εμφανίστηκε ως «γιατρός» ήταν επισκέπτρια υγείας και δεν πραγματοποίησε καμία ιατρική πράξη.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» απέστειλε επίσημη επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), σε απάντηση σε προηγούμενη παρέμβασή του Σωματείου. 

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος (ΕΕΙΕΠ) σύμφωνα με την οποία, όπως αναφερόταν, «εργαζόμενοι κλήθηκαν να προσέλθουν σε "συνέντευξη" με πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως Ιατρός Εργασίας, χωρίς να διαθέτει την ιατρική ιδιότητα ή εξειδίκευση».

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Διοικητής και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του ν. 3850/2010 (Κώδικας νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων). 

Η διοίκηση έχει αναθέσει μετά από διαγωνιστική διαδικασία την υλοποίηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού στην εταιρεία «TOTAL ΕΞΥΠΠ ΙΚΕ».

Ειδικότερα, την Πέμπτη 17/7/2025 ή τη Δευτέρα 21/07/2025, είχε προγραμματιστεί συνάντηση για το προσωπικό της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής με τη συνεργάτιδα της αναδόχου εταιρείας, κα Μπακόλα, η οποία είναι Επισκέπτρια Υγείας

Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων των εργαζομένων για την εκπλήρωση των νομικών και συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι σε ενημερωτικό e-mail της γραμματείας της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, αναφέρθηκε εκ παραδρομής ότι η κα Μπακόλα ήταν Ιατρός Εργασίας

Αυτή ήταν η αιτία της παρεξήγησης, για την οποία ζητείται συγγνώμη. Η κα Μπακόλα, όπως τονίζεται, συστήθηκε στους εργαζομένους ως επισκέπτρια υγείας και διευκρίνισε ότι η συμμετοχή της στη διαδικασία περιορίζεται στην υποστήριξη της αναδόχου εταιρείας για συλλογή των αναγκαίων στοιχείων, χωρίς καμία ιατρική εξέταση εργαζομένων ως Ιατρός Εργασίας.

Το γραφείο τύπου του ΙΣΑ παρακολουθεί στενά το ζήτημα, διασφαλίζοντας την ορθή τήρηση των διαδικασιών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκύλος εκδήλωσης φιλοζωίας
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση σίτισης αδέσποτων σκύλων από τη Νομαρχία Κωνσταντινούπολης

Η νομαρχία Κωνσταντινούπολης ζήτησε από τους δήμους και τις αρχές να απαγορεύσουν την ανεξέλεγκτη σίτιση αδέσποτων σκύλων, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία, καλύπτοντας όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορθολογική χρήση αντιβιοτικών: Επείγουσα προτεραιότητα για ελληνικά νοσοκομεία

Η σειρά μεταπτυχιακών σεμιναρίων του ΙΣΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας στοχεύει στην εκπαίδευση των νοσοκομειακών ιατρών για την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών και τον έλεγχο της αντοχής.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεαρός δηλητηριάθηκε τρώγοντας σούσι

22χρονος στη Θεσσαλονίκη εισήχθη στο νοσοκομείο με αδιαθεσία μετά από κατανάλωση σούσι. Διαγνώστηκε με το παράσιτο Anisakis· είναι το πρώτο σχετικό περιστατικό στην Ελλάδα. Ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Μπόρις Τζόνσον ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: «Χωρίς συνοχή» η έρευνα για το πώς αντιμετώπισα την πανδημία

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «απελπιστικά ασυνάρτητη» τη δημόσια έρευνα για τον Covid-19, η οποία επέκρινε την καθυστέρηση της κυβέρνησής του και εκτιμά ότι 23.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με νωρίτερη καραντίνα