ΓΔ: 2196.8 1.67% Τζίρος: 158.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:44
Αεροσκάφος Air Tractor
Πυροσβεστικό αεροπλάνο Air Tractor AT-802 σε επιχειρήση υδροληψίας πάνω από θάλασσα.

Πυροσβεστικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Χωρίς προβλήματα λειτούργησε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά από βλάβη σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Οι επιβάτες και οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν.

Χωρίς συνέπειες για το επιβατικό κοινό και τις προγραμματισμένες πτήσεις κύλησε η πρωινή επιχειρησιακή δραστηριότητα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, παρά τη βλάβη που σημειώθηκε σε πυροσβεστικό αεροσκάφος κατά την προσγείωσή του στον διάδρομο 16/34, στις 8:20 το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε η Fraport Greece, τέθηκε άμεσα σε λειτουργία ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του αερολιμένα και εφαρμόστηκαν τα καθιερωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας.

 «Σε συνέχεια των ανωτέρω, πραγματοποιούνται όλες εκείνες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ασφαλή απομάκρυνση του αεροσκάφους από τον διάδρομο. 

Όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη πτητική δραστηριότητα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους, καθώς ουδείς τραυματίστηκε από το συμβάν.

 Ταυτόχρονα, η ομαλή συνέχεια της λειτουργίας του αεροδρομίου επιβεβαιώνει τη λειτουργική ετοιμότητα και την πιστή εφαρμογή των αυστηρών προτύπων ασφαλείας που εφαρμόζονται στις ελληνικές αεροπορικές υποδομές, εξασφαλίζοντας άμεση αντιμετώπιση τυχόν τεχνικών ζητημάτων δίχως να διαταράσσεται το πτητικό έργο

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 30χρονου για παρενόχληση επιβατών σε πτήση προς Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 30χρονος στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αφού κατά τη διάρκεια πτήσης ήταν μεθυσμένος, παρενοχλούσε επιβάτες και πλήρωμα και δεν υπάκουε σε εντολές. Μετά την άφιξη απείλησε και τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθυστερήσεις πτήσεων στο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης στη Θεσσαλονίκη

Πυκνή ομίχλη σκέπασε νωρίς το πρωί τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας μικροκαθυστερήσεις στο αεροδρόμιο και δυσκολίες στους δρόμους. Το τοπίο έγινε ατμοσφαιρικό, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες που απαθανατίστηκαν στα social media.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κλοπή πορτοφολιού υπαλλήλου στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αφού έκλεψε πορτοφόλι, χρήματα και κοσμήματα από τσάντα υπαλλήλου εντός αποθήκης καταστήματος. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη νόμιμη κάτοχο.