ΓΔ: 2014.51 -1.99% Τζίρος: 196.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:58:38
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
Φώτο: Shutterstock

Μάχη με τις φλόγες στη Μέλισσα Λεχαινών με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Στη μάχη με τη φωτιά στα Λεχαινά συμμετέχουν 87 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 15 εναέρια μέσα. Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σημαντική ενίσχυση σημειώθηκε στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών του νομού Ηλείας, με στόχο τον άμεσο έλεγχο της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτική ζώνη με χαμηλή βλάστηση.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί συνολικά 87 πυροσβέστες, οργανωμένοι σε πέντε ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 18ης ΕΜΟΔΕ και υποστηριζόμενοι από 23 οχήματα.

 Για την αντιμετώπιση των φλογών από αέρος, επιχειρούν 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Επιπλέον, στην επιχείρηση έχει ενταχθεί ακόμη ένα αεροσκάφος, το οποίο αναλαμβάνει τον συντονισμό των εναέριων μέσων, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματικότερη κατανομή δυνάμεων και την ταχύτερη ανταπόκριση στα πιο κρίσιμα μέτωπα της φωτιάς.

Το έργο των πυροσβεστικών αρχών ενισχύεται σημαντικά και από μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να εξασφαλιστεί ο απρόσκοπτος ανεφοδιασμός και η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πυρόπληκτες εκτάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η Πολιτοπούλου υιοθέτησε πλήρως το δόγμα διαχρονικών ευθυνών της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι προστάτευσε τη Ζωή Πολιτοπούλου στην Εξεταστική, σημειώνοντας πως η κατάθεσή της δεν φώτισε πιθανό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε τις καθυστερήσεις πληρωμών του 2024–25.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ελλήνων και Ισπανών αξιωματούχων για την αστυνομική συνεργασία

Αντιπροσωπείες από Ελλάδα και Ισπανία συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών Ισπανίας για το έργο ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονιμοποιούνται 423 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με Προεδρικό Διάταγμα

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση 423 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς τους και ενίσχυσης της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη 40χρονος για εισαγωγή κοκαΐνης στη χώρα

Αστυνομικοί συνέλαβαν 40χρονο αλλοδαπό στο «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος μετέφερε 58 γραμμάρια κοκαΐνης σε πέντε κρυμμένες συσκευασίες στο σώμα του, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Δίωξης Ναρκωτικών.