ΓΔ: 2659.2 0.21% Τζίρος: 15.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:36
Τροχαία και φορτηγό
Αστυνομικός της τροχαίας ελέγχει φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο, πιθανότατα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Κεντρική Μακεδονία: 630+ παραβάσεις ΚΟΚ σε 1.605 τροχονομικούς ελέγχους

Σε στοχευμένους ελέγχους σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 637 παραβάσεις ΚΟΚ, με 23 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και δεκάδες άλλες για υπερβολική ταχύτητα και ζώνη.

Σε εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους προέβησαν οι αστυνομικές αρχές από το απόγευμα του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με στόχο τη θωράκιση της οδικής ασφάλειας σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν 23 οδηγοί να κινούνται υπό την επήρεια αλκοόλ, μια πρακτική που εξακολουθεί να συνιστά μείζονα κίνδυνο για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.605 έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 637 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παραβάσεις περιλαμβάνονται 209 περιπτώσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, 47 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, αλλά και 11 περιπτώσεις αντικανονικού προσπεράσματος ή ακατάλληλων ελιγμών. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση πως 10 οδηγοί χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο κατά τη μετακίνησή τους, μια συμπεριφορά που αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα ατυχημάτων.

Ανάγκη για συλλογική ευθύνη στην οδική ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ανακοίνωσής της, υπενθυμίζει πως «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας», δίνοντας έμφαση στη σημασία της υπεύθυνης συμπεριφοράς κάθε οδηγού και στη διαρκή επαγρύπνηση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 25χρονος με πορτ μπαγκάζ γεμάτο μετανάστες συνελήφθη

Συνελήφθη 25χρονος Ρουμάνος που μετέφερε παράνομα τρεις μετανάστες στο πορτ μπαγκάζ Ι.Χ., στην παλιά εθνική Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Οι μετανάστες ήταν από Αιθιοπία και Ερυθραία, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές χρυσών αλυσίδων στο κέντρο

Συμμορία ανηλίκων, 15-19 ετών, συνελήφθη για δύο ληστείες σε νεαρούς πεζούς στο κέντρο Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρυσές αλυσίδες με σταυρούς. Οι ληστείες έγιναν χθες τα ξημερώματα σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για φωτιά από όχημα που εξαπλώθηκε σε δάσος στην Καβάλα

Συνελήφθησαν ένας 39χρονος και μια 37χρονη Βούλγαροι για πυρκαγιά σε περιοχή του Παγγαίου, όταν φωτιά σε όχημα εξαπλώθηκε σε δάσος. Μέχρι 25 Αυγούστου 2026, έχουν επιβληθεί 738 πρόστιμα και έγιναν 313 συλλήψεις για εμπρησμούς.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΑΚ: Βυζαντινός Γυναικείος Χορός σε λατρευτικές εκδηλώσεις στη Μολδαβία

Ο Βυζαντινός Χορός «Ευ Νεανίδες» συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης Κισινάου για την Κοίμηση της Θεοτόκου με συναυλία στο Κισινάου στις 26 Αυγούστου, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Πατρώνα.