ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης
Φώτο: Shutterstock

Νέα σταθμοί επισκευής ποδηλάτων στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει δύο αυτοεξυπηρετούμενους σταθμούς επισκευής ποδηλάτων στη Νέα Παραλία, ενισχύοντας τη βιώσιμη μετακίνηση και τη χρήση ποδηλάτου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην εγκατάσταση δύο σύγχρονων σταθμών επισκευής ποδηλάτων στη Νέα Παραλία, ενισχύοντας τη στρατηγική του για την υποστήριξη της ποδηλατικής κοινότητας και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν στη διάθεσή τους αυτοεξυπηρετούμενους σταθμούς, όπου μπορούν να βρουν τα βασικά εργαλεία για τη γρήγορη επιδιόρθωση μικρών βλαβών στα ποδήλατά τους, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η συγκεκριμένη δράση ακολουθεί τα πρότυπα ευρωπαϊκών μητροπόλεων που επενδύουν στη βελτίωση των υποδομών για ποδήλατα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αυτοεξυπηρέτησης ως κομβικό σημείο στην καθημερινή μετακίνηση με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα. Π

αράλληλα, δημιουργούνται συνθήκες που ενισχύουν την ασφάλεια και την άνεση για τους ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης, δίνοντας ώθηση στην αλλαγή νοοτροπίας υπέρ των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης.

Τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού επισκευής ποδηλάτων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10:00, στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, απέναντι από το ξενοδοχείο Makedonia Palace. Η τελετή θα γίνει παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη. 

Οι σταθμοί αυτοί ενισχύουν τη θέση της Θεσσαλονίκης στον χάρτη των «έξυπνων» και φιλικών προς το περιβάλλον πόλεων και προάγουν τη δυναμική της τοπικής ποδηλατικής κοινότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη σύμβολο του νέου παραγωγικού μοντέλου

Ο Κ. Πιερρακάκης δηλώνει πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, σε συνέντευξή του στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τον δημοσιογράφο Στ. Μαχτσίρα.
Διαμαρτυρία σε δρόμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγρότες μοιράζουν προϊόντα, κλειστή η εθνική στα Μάλγαρα

Οι αγρότες δεν άνοιξαν σήμερα τις μπάρες στα διόδια Ωραιοκάστρου, όπως είχαν προγραμματίσει, παραμένοντας στο σημείο και ενημερώνοντας τους διερχόμενους για τα αιτήματά τους, ενώ μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά. Τα διόδια λειτουργούν κανονικά.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγρότες ανοίγουν διόδια Ωραιοκάστρου, κλειστή η εθνική Μαλγάρων

Η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα στα Μάλγαρα λόγω μπλόκου αγροτών. Οι αγρότες θα ανοίξουν το δρόμο στις 23/12. Ανοιχτά τα διόδια Ωραιοκάστρου.
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία Μετρό και 6 λεωφορειακών γραμμών

Εκατοντάδες πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης και έξι γραμμών ΟΑΣΘ τα ξημερώματα Κυριακής. Ο Νίκος Ταχιάος εξέφρασε αισιοδοξία για τη μόνιμη εφαρμογή του μέτρου στο μέλλον.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Βόρεια Ελλάδα γίνεται «νευρώνας» στην ενεργειακή μετάβαση

Ο Σταύρος Παπασταύρου χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «νευρώνα» στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική. Τόνισε πως η είσοδος της ExxonMobil και ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύουν ανάπτυξη, ευημερία και θέσεις εργασίας.