ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
Φώτο: Shutterstock

Κατεπείγουσα εντολή μέσω 112: εκκενώνονται τα Δημολάκι & Συντερίνα Κερατέας

Η Πολιτική Προστασία μέσω 112 καλεί άμεσα σε εκκένωση τους κατοίκους των οικισμών Δημολάκι και Συντερίνα Κερατέας λόγω μεγάλης πυρκαγιάς, με προορισμούς Ανάβυσσο και Λαύριο, αντίστοιχα.

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε μήνυμα μέσω του 112, προτρέποντας τους κατοίκους των οικισμών Δημολάκι και Συντερίνα Κερατέας να αποχωρήσουν άμεσα, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από τις μεσημεριανές ώρες.

Ειδικότερα, όσοι διαμένουν στο Δημολάκι Κερατέας καλούνται να κινηθούν προς Ανάβυσσο, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού Συντερίνα Κερατέας να κατευθυνθούν προς Λαύριο, σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται πως, εκτός από τους ανωτέρω οικισμούς, έχουν ήδη εκκενωθεί οι περιοχές Μαλιαστέκα, Αγίασμα, Δροσιά και Χάρβαλο, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας. Οι τοπικές Αρχές και τα αρμόδια συνεργεία παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός από έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στο χιονοδρομικό Κραν-Μοντανά

Έκρηξη άγνωστης αιτίας σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά της Ελβετίας προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη σε δημοφιλές χειμερινό θέρετρο σκι, ενώ τα αίτια ερευνώνται.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Προστασία ανεξαρτησίας και ελευθεριών το μήνυμα της νέας χρονιάς

Ο Μακρόν, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, τόνισε τους γεωπολιτικούς κινδύνους, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία παραμένει σταθερή. Δεσμεύθηκε για εκλογές χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και ζήτησε ενότητα, ανεξαρτησία και δύναμη.
Πυροσβέστες σε πυρκαγιά δάσους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγχόμενες καύσεις: Νέο σχέδιο πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης

Η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα Ισπανίας, Ιταλίας και ΗΠΑ, θεσμοθετώντας για πρώτη φορά την προγραμματισμένη και ελεγχόμενη χρήση φωτιάς για την πρόληψη πυρκαγιών, με αυστηρούς όρους και τη συμμετοχή ειδικών.
Κεφαλογιάννης επιχειρηματίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης για «Ενεργή Μάχη»: 13 νέα κέντρα διαχείρισης κινδύνων και πρόληψη

Ο Γ. Κεφαλογιάννης παρουσίασε το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη» με 13 νέα κέντρα διαχείρισης κινδύνων στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, ενίσχυση της πρόληψης και προδιαγεγραμμένη καύση.