ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Πετράλωνα Μεσσηνίας

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στα Πετράλωνα Μεσσηνίας, με τη συνδρομή ΟΤΑ και μηχανημάτων έργου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στα Πετράλωνα Μεσσηνίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες, πλαισιωμένοι από δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων, με τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού με στόχο τον γρήγορο έλεγχο του πύρινου μετώπου.

Παράλληλα, σημαντική είναι η συμβολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες, προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και να βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες σε δράση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στην Άμπελο

Υπό καλύτερο έλεγχο φαίνεται να είναι πλέον η φωτιά στην Άμπελο Αιγιάλειας Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σκιάθος: Νέο πρόγραμμα του ΕΜΠ για τα λύματα και την πυρασφάλεια

Η Σκιάθος εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NURISH, που συντονίζει το ΕΜΠ, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε λειψυδρία, πυρκαγιές και πλημμύρες, μέσω καινοτόμων λύσεων και βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρές κοινότητες.
Λιμάνι Λιβάδια Τήλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Εκπαιδευτικοί της Περιβαλλοντικής Ομάδας επισκέφθηκαν Τήλο

Στην Τήλο βρέθηκαν 28 εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και συζήτησαν με τη δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας του νησιού.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο ψηφιακό σύστημα για την παρακολούθηση και διαχείριση υδάτων

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η ΡΑΑΕΥ δρομολογούν νέο πληροφοριακό σύστημα 3 εκατ. ευρώ για τον τομέα υδάτων, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση των υδάτινων πόρων σε εθνικό επίπεδο.