ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα, εκκενώσεις οικισμών και μάχη με τους ανέμους

Σφοδροί άνεμοι τροφοδοτούν μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα, οδηγώντας σε εκκενώσεις οικισμών. Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις μάχονται για τον περιορισμό της.

Σε φάση πλήρους εξέλιξης παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αρχικά στη περιοχή Φλογεραίικα Ερυμάνθου της Αχαΐας. Υπό την επίδραση των ισχυρών ανέμων, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικές τοποθεσίες, οδηγώντας τις αρμόδιες αρχές στην έκδοση νέων οδηγιών μέσω του «112», με στόχο την ασφαλή εκκένωση των οικισμών Καμενίτσα, Αχαϊκό, Διδαχέικα, Αλισσός, Λουσικά και Σπαλιαρέικα προς την Κάτω Αχαΐα.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 50 πυροσβέστες, ενισχυμένοι από δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 πυροσβεστικά οχήματα. 

Παράλληλα, έχουν επιστρατευθεί σημαντικά εναέρια μέσα, με οχτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν διαρκείς ρίψεις νερού. Οι επιχειρήσεις καθίστανται εξαιρετικά δύσκολες λόγω των συνεχόμενων δυνατών ανέμων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε συνέχεια επίσημης ανακοίνωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε η διακοπή κυκλοφορίας στη διασταύρωση ΒΙΠΕ προς την εθνική οδό Πατρών – Τριπόλεως.

 Σε αυτό το πλαίσιο, τα διερχόμενα οχήματα εκτρέπονται πλέον σε παράπλευρες οδούς, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και κυρίως την προστασία των διερχομένων οδηγών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου

Φωτιά σε κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών στην οδό Αγίου Μηνά, στο κέντρο του Ηρακλείου, προκάλεσε αναστάτωση τα ξημερώματα. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωση. Διεξάγεται προανάκριση για τα αίτια.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά ξέσπασε σε εμπορικό χώρο στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου

Πυρκαγιά ξέσπασε σε κατάστημα με ηλεκτρικά σκούτερ στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, λίγο μετά τις 23:00. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους.