ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δάνειο διάσωσης 3 δισ. παίρνει η Adidas από την κυβέρνηση

Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της Adidas έχουν καταρρεύσει, ενώ απώλειες έως και 1 δισ. καταγράφει μόνο στην Κίνα.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο, η εταιρεία Adidas, θα πάρει δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της κρίσης του κορονοϊού και των μεγάλων επιπτώσεων που καταγράφονται στις πωλήσεις.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων αναλογούν στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW 2,4 δισεκατομμύρια, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Adidas. Τα υπόλοιπα 600 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται περισσότερες από επτά τράπεζες.

Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας εταιρείας έχουν καταρρεύσει. Μόνο στην Κίνα, η Adidas έχει απώλειες έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα επιτευχθεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε αντάλλαγμα για το δημόσιο δάνειο, η Adidas πρέπει να διακόψει το μέρισμα όσο διαρκεί το δάνειο. Θα ανασταλεί επίσης η επαναγορά μετοχών και το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραιτηθεί από όλα τα μπόνους για φέτος, τα οποία συνήθως αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του μισθού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη στην Ουκρανία

«Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι. Αν ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να "αναστείλει" αυτόν τον πόλεμο και η υποστήριξή μας θα εξασθενήσει, τότε έχει κάνει λάθος υπολογισμό», τόνισε ο κ. Σολτς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γερμανία με επίκεντρο την οικολογία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ

Η γενική πρόξενος της Γερμανίας αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε Ελλάδα και Λιβύη και τόνισε πως αν είχαμε ακούσει τους επιστήμονες δεκαετίες πριν, ίσως και να είχαν αποφευχθεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμφιβολίες για τον ρόλο που έπαιξε το Λιμενικό στο ναυάγιο της Πύλου

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα οι ευρωβουλευτές αμφισβητούν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια αντικειμενική διερεύνηση του συμβάντος και σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα.
refugees
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα στις χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα BILD, η Ελλάδα δέχεται 6,81% των αιτούντων ασύλου, ενώ, σύμφωνα με τη «δίκαιη κατανομή» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αναλογεί 1,9%. Γερμανία, Αυστρία και Κύπρος οι άλλες χώρες που σηκώνουν το βάρος.