ΓΔ: 2471.22 -0.54% Τζίρος: 112.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:15:35
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η φωτιά στο Σκάλωμα Αγρινίου με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στο Σκάλωμα Αγρινίου με 14 πυροσβέστες, έξι οχήματα και δύο αεροπλάνα, ενώ συνδράμει και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Σκάλωμα Αγρινίου, καθώς ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για να περιορίσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει, κατακαίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι δίνουν μάχη με τον χρόνο για να αποτρέψουν την επέκταση του μετώπου. Από αέρος, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των εδαφικών δυνάμεων.

Σημαντική είναι και η συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχάνημα έργου για να διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης.

 Με την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι αρμόδιες αρχές αισιοδοξούν πως η κατάσταση θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο, περιορίζοντας τόσο τις υλικές ζημιές, όσο και τους κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
σημαία του Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Καναδές μηνύουν την κυβέρνηση για αδράνεια στο κλίμα

Τρεις νεαρές Καναδές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι δεν εκπόνησε σχέδιο δράσης για το κλίμα έως το 2030. "Θέλουμε μια βιώσιμη οικονομία και πράσινες θέσεις εργασίας", δηλώνουν οι ενάγουσες.
Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη ανάγκη για λειψυδρία σε Αλόννησο, Τήνο και παράταση στο Μεγανήσι

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας τίθενται για τρεις μήνες Αλόννησος και Τήνος, με απόφαση του ΥΠΕΝ. Παράταση για το Μεγανήσι. Ενισχύονται μέτρα για την επάρκεια νερού λόγω παρατεταμένης ανομβρίας στα νησιά.
Φρέντις Μπελέρης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης: Ευρωπαϊκοί πόροι για τους αλιείς απέναντι στον λαγοκέφαλο

Ο ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης τόνισε στη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη ζημιά που προκαλεί ο λαγοκέφαλος στην αλιεία, ζητώντας περισσότερους πόρους για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού στόλου.