ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Συλλήψεις δύο νεαρών στον Κορυδαλλό για παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο νεαρούς 23 και 24 ετών στον Κορυδαλλό για παράνομη απόρριψη αποβλήτων. Κατασχέθηκε όχημα, επιβλήθηκαν πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία.

Δύο νεαροί, ηλικίας 24 και 23 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της 2ας Σεπτεμβρίου 2025 από την Ειδική Επιχειρησιακή Ομάδα Δράσης της ΓΑΔΑ, έπειτα από επιχείρηση που στόχευε στην αντιμετώπιση της παράνομης απόρριψης στερεών αποβλήτων στον λόφο του Κορυδαλλού.

Όπως γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ, η παρέμβαση έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με όχημα που μετέφερε απόβλητα στην περιοχή. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο άτομα να απορρίπτουν στερεά υλικά όχι μόνο στον λόφο, αλλά και κατά μήκος παρακείμενης οδού.

Στο σημείο έσπευσε και υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος επιβεβαίωσε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τις παράνομες ενέργειες. Οι αρχές προχώρησαν στον σχηματισμό δικογραφίας για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενώ επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα, βασισμένα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), για έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) και για παράνομη μεταφορά προϊόντων. Το εμπλεκόμενο όχημα κατασχέθηκε άμεσα από τις αστυνομικές αρχές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, καθώς οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στην πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων φαινομένων που επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον και υπονομεύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών όπως ο Κορυδαλλός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες σε δράση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγιο: Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στην Άμπελο

Υπό καλύτερο έλεγχο φαίνεται να είναι πλέον η φωτιά στην Άμπελο Αιγιάλειας Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σκιάθος: Νέο πρόγραμμα του ΕΜΠ για τα λύματα και την πυρασφάλεια

Η Σκιάθος εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NURISH, που συντονίζει το ΕΜΠ, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε λειψυδρία, πυρκαγιές και πλημμύρες, μέσω καινοτόμων λύσεων και βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρές κοινότητες.
Λιμάνι Λιβάδια Τήλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Εκπαιδευτικοί της Περιβαλλοντικής Ομάδας επισκέφθηκαν Τήλο

Στην Τήλο βρέθηκαν 28 εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και συζήτησαν με τη δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας του νησιού.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο ψηφιακό σύστημα για την παρακολούθηση και διαχείριση υδάτων

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η ΡΑΑΕΥ δρομολογούν νέο πληροφοριακό σύστημα 3 εκατ. ευρώ για τον τομέα υδάτων, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση των υδάτινων πόρων σε εθνικό επίπεδο.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος όρος στην Ιαπωνία για ημέρες καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40°C

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υιοθέτησε τον όρο «αφόρητα ζεστές ημέρες» για θερμοκρασίες 40°C και άνω, ώστε να ενημερώνει καλύτερα το κοινό, καθώς τα ακραία κύματα ζέστης γίνονται συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής.