ΓΔ: 2631.73 0.30% Τζίρος: 128.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:43:36
Πυροσβεστικό αεροσκάφος εν δράσει

Λασίθι: Φωτιά στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου – Επιχείρηση με εναέρια μέσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση φωτιάς στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου από το πρωί της Κυριακής. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο εναέρια μέσα, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Αγίου Νικολάου, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής (21/9). Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 40 πυροσβέστες και περισσότερα από 12 οχήματα να συμμετέχουν στις προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς. Επιπλέον, στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν δύο εναέρια μέσα με ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς και στην αποτροπή εξάπλωσής της σε παρακείμενες εκτάσεις. Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς τέτοιου είδους πυρκαγιές ενέχουν περιβαλλοντικούς κινδύνους και ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τοπική διαχείριση απορριμμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογραφή συμφωνίας GSI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η είσοδος της Meridiam στον GSI δίνει ώθηση στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η είσοδος του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της GSI, η στρατηγική συμφωνία με τη Nexans και η διατήρηση του ΑΔΜΗΕ στον ρόλο του στρατηγικού μετόχου δημιουργούν νέα δεδομένα για ένα από τα πλέον εμβληματικά ενεργειακά έργα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου από Meridiam

Η είσοδος της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στη Great Sea Interconnector ενισχύει την αξιοπιστία και τις προϋποθέσεις για ταχύτερη υλοποίηση της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, ενδυναμώνοντας και τη χρηματοδοτική βάση του έργου.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Αναφορές στα εμπλεκόμενα μέρη Κύπρου όταν διευκολύνει τη διαδικασία

Ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, παρέπεμψε στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ του 1970, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές στις δηλώσεις Γκουτέρες σχετικά με τη Συρία και την Κύπρο που επισήμανε Ισραηλινός δημοσιογράφος.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Λοβέρδος, ΥΦΥΠΕΞ, επισκέπτεται την Κύπρο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος συμμετείχε στην έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς στην Κύπρο, τονίζοντας τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.