ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Ελεύθεροι με όρους οι πέντε για επίθεση σε 16χρονο με οπαδικά κίνητρα

Οι πέντε νεαροί, κατηγορούμενοι για επίθεση σε 16χρονο στην Καλαμαριά, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, όπως απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων και παρουσία σε ΑΤ.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πέντε νεαροί που κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε βάρος 16χρονου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, μετά την απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ανήλικος επέστρεφε στην οικία του όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε είκοσι δίκυκλα και προέρχονταν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο ανήλικος δέχθηκε χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές, ενώ οι δράστες επιχείρησαν να αφαιρέσουν τη μπλούζα του, η οποία έφερε διακριτικά άλλης αθλητικής ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν πέντε εμπλεκόμενοι, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος. Στις απολογίες τους, ο ανήλικος φέρεται να παραδέχθηκε την εμπλοκή του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν προσπάθησε να αποσπάσει τη μπλούζα και υποβαθμίζοντας τη βαρύτητα των χτυπημάτων. Οι υπόλοιποι τέσσερις, όλοι ενήλικες, υποστήριξαν ότι παρενέβησαν πυροσβεστικά προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω ένταση.

Μετά από συμφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η επιβολή περιοριστικών όρων. Στα μέτρα που τους επιβλήθηκαν περιλαμβάνεται η απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ομάδας τους, καθώς και η υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων αγώνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή δίκης για τον 48χρονο αστυνομικό, ελεύθερος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του για γενετήσιες πράξεις. Η δίκη του αναβλήθηκε λόγω απουσίας της καταγγέλλουσας.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια 44χρονος για καταγγελία βιασμού από την πρώην σύζυγό του

Ένας 44χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, μετά από καταγγελία της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου του για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία. Παραμένει υπό κράτηση μέχρι να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 25χρονη μετά την επίθεση στις 40 Εκκλησίες

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 25χρονη που τραυματίστηκε με μαχαίρι από 31χρονο στις 40 Εκκλησιές. Η απολογία της δόθηκε στο νοσοκομείο, όπου αρνήθηκε οποιαδήποτε απόπειρα ληστείας, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 35χρονη καταγγέλλει βιασμό από τον σύζυγό της, συνελήφθη 44χρονος

35χρονη από τη Γεωργία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από τον 44χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο κρατούμενος ο αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό

Υπόθεση 48χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη στη Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία 51χρονης με αναπηρία για βίαιες γενετήσιες πράξεις και απειλές. Ο αστυνομικός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.