Φώτο: ΑΠΕ

Εντός Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις - Τι αλλάζει στην εκπαίδευση

Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για την επανέναρξη των σχολείων, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. Το νέο νομοσχέδιο τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση.

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για επανέναρξη των σχολείων, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου και τις αλλαγές που φέρνει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, εάν η βάση της σχολής στην Αθήνα είναι 18.750 μόρια, θα πρέπει να έχει 16.000 μόρια.
Ανάμεσα στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται και η επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, όπως ίσχυε πριν από το 2017.  Ακόμα η κ. Κεραμέως προανήγγειλε και την επαναφορά των αποβολών 3,4 και 5ημερών που είχαν περιοριστεί το 2017 σε αποβολές έως 2 ημερών.

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά τα σχολεία στην Περιφέρεια Πέλλας έως τις 25 Σεπτεμβρίου

Σε 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών.