ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φωτογραφία Shutterstock

Απάτη με κρυπτονομίσματα: 67χρονη έχασε 30.000 ευρώ στο Ηράκλειο

Μια 67χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο έχασε 30.000 ευρώ σε απάτη με κρυπτονομίσματα, όταν άγνωστος την έπεισε να εγκαταστήσει εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης και μετέφερε τα χρήματά της σε τρεις δόσεις.

Θύμα απάτης με κρυπτονομίσματα έπεσε μία 67χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο, χάνοντας το ποσό των 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως εκπρόσωπο εταιρείας με εξειδίκευση στην αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι στον λογαριασμό της υπήρχε σε εκκρεμότητα πίστωση ύψους 58.000 ευρώ από προηγούμενη συναλλαγή και την έπεισε να εγκαταστήσει στον υπολογιστή της εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης, με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ο άγνωστος προχώρησε σε τρεις διαδοχικές μεταφορές των 10.000 ευρώ η καθεμία, αποσπώντας συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ από τον λογαριασμό της 67χρονης.

Όταν η γυναίκα διαπίστωσε την απάτη, προχώρησε άμεσα σε καταγγελία στις Αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αντιτρομοκρατική έρευνα για δύο συλλήψεις κοντά σε βάση

Η βρετανική αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο Λετονούς, 32 και 36 ετών, σε βάση της RAF στο Κέιμπριτζσιρ. Εντοπίστηκαν μετά από εύρεση εγκαταλειμμένου οχήματος και δεν συνδέονται με άλλο περιστατικό σε βρετανική βάση.
κοκαΐνη-ααδε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Εντοπίστηκαν 10,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα – Σύλληψη 33χρονου

Στον Πειραιά κατασχέθηκαν 10,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ μετά από κοινή επιχείρηση Λιμενικού και ΑΑΔΕ. Συνελήφθη 33χρονος Σέρβος οδηγός, ενώ οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 2,1 εκατ. ευρώ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Νέα αρχή με στρατό και αστυνομία κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας αρχής με τη συμμετοχή στρατού και αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Περού, όπου οι ανθρωποκτονίες και οι εκβιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για ναρκωτικά σε Θησείο και Κεραμεικό

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε συμμορία ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά σε Θησείο και Κεραμεικό. Συνελήφθησαν τρία άτομα 14, 17 και 18 ετών, με τον 17χρονο να έχει κεντρικό ρόλο στην προμήθεια και πώληση των ουσιών.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και πλαστών εγγράφων από την ΕΛΑΣ

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα, διευκολύνοντας την παράνομη διαμονή αλλοδαπών. Συνελήφθη 39χρονος στον Βύρωνα και σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος αδικημάτων.