ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σκάφος Λιμενικού Σώματος

Αγνοείται άνδρας που έπεσε στη θάλασσα από πλοίο μεταξύ Αμοργού-Αστυπάλαιας

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας για άνδρα που έπεσε στη θάλασσα από φορτηγό πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ. Συμμετέχουν πλωτά, ελικόπτερο και πλοία, με ανέμους 6-7 μποφόρ στην περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας, για τον εντοπισμό άνδρα που έπεσε στη θάλασσα από φορτηγό πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ο συντονισμός των προσπαθειών πραγματοποιείται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και πέντε παραπλέοντα πλοία που επιχειρούν στην περιοχή.

Οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται δυσμενείς, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστιοπλοϊκό σε καταιγίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστιοφόρο προσάραξε στη Μεθώνη με εισροή υδάτων

Ιστιοφόρο με πολωνική σημαία προσάραξε στη νησίδα Κουλούρα στο Στενό Μεθώνης, προκαλώντας εισροή υδάτων. Επιβαίνουν δύο αλλοδαποί, χωρίς τραυματισμούς. Στο σημείο επιχειρούν σκάφη με δύτη και μέλη του Λιμενικού.
Υδροπλάνο και πλοίο στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» απέπλευσε από Σκιάθο με προορισμό το Μαντούδι

Άρθηκε η απαγόρευση απόπλου στο «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» μετά τη σύγκρουσή του με θαλάσσιο ταξί στο λιμάνι Σκιάθου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση. Η απαγόρευση ίσχυε αρχικά και για τα δύο σκάφη.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έκκληση για επαγρύπνηση σε θάλασσα και ακτοπλοΐα λόγω ανέμων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας κάλεσε σε αυξημένη προσοχή λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, ζητώντας από εταιρείες και επιβάτες συνεχή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμη: Επτά διασωθέντες από τους οκτώ σε ιστιοπλοϊκό, συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης για αγνοούμενο άνδρα, μετά την πτώση οκτώ ατόμων από ιστιοπλοϊκό. Έχουν διασωθεί επτά και είναι καλά στην υγεία τους. Στην επιχείρηση συμμετέχουν λιμενικό και ελικόπτερο.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «Super Star» κατευθύνεται Λαύριο, δεν προσεγγίζει Άνδρο-Τήνο

Το «Super Star» δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια της Άνδρου και της Τήνου λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και κατευθύνεται πλέον προς το Λαύριο, εκτελώντας αλλαγή πορείας στο προγραμματισμένο δρομολόγιό του.