ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα και η ζυγαριά συμβολίζουν τη δικαιοσύνη στο Άρειο Πάγο.

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της φονικής επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης

Σε ισόβια και επιπλέον 26 χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης το 2020, για ανθρωποκτονία, απόπειρα δολοφονίας και οπλοχρησία. Το δικαστήριο απέρριψε ότι έδρασε εν βρασμώ, ενώ οι νομικοί των θυμάτων δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και σε επιπλέον 26 χρόνια φυλάκισης για απόπειρα δολοφονίας δύο εργαζομένων, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης το καλοκαίρι του 2020.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο κατηγορούμενος είχε εισβάλει στην εφορία τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων ένας υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο δράστης έδρασε εν βρασμώ ψυχής.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ως κίνητρο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά πολιτών σε διαδηλώσεις, καθώς και προσωπική του εμπειρία βίας από αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του για καταστροφή μηχανήματος ανάληψης χρημάτων. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δεν εξέφρασε συγγνώμη προς τα θύματα.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των θυμάτων, που παρακολούθησαν τη δίκη, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, σημειώνοντας πως «αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι πρώην διοικητές ΟΑΣΘ για τα έσοδα απόσυρσης

Πρώην μέλη διοικήσεων του ΟΑΣΘ απολογούνται για απάτη σχετικά με έσοδα από παλιά λεωφορεία που δεν καταχωρήθηκαν σωστά, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Έχουν ήδη απολογηθεί πέντε άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκδοση 29χρονου στην Κύπρο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης

Την έκδοση 29χρονου Έλληνα στην Κύπρο, όπου κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης στην Αγία Νάπα το 2022, ενέκρινε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα

Προσωρινά κρατείται 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας το πλήρες ποσό της σύνταξής του. Κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και οπλοκατοχή, ενώ ανέφερε πως δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη οκτώ για εργαστήριο πλαστών δολαρίων στο Κορδελιό

Οκτώ μέλη συμμορίας που κατασκεύαζαν πλαστά δολάρια σε αποθήκη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε ποινές έως 5 έτη και 4 μήνες κάθειρξη. Η δράση τους αποκαλύφθηκε το 2019 με την κατάσχεση ειδικού εξοπλισμού παραχάραξης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες για απόπειρα ληστείας σε 67χρονο με σφυρί

Κατηγορία για απόπειρα ληστείας και παραβίαση του νόμου περί όπλων αντιμετωπίζει 67χρονος, που εισέβαλε με σφυρί, κατσαβίδι και ψαλίδι σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας το σύνολο της σύνταξής του από τους υπαλλήλους.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 65χρονου Λευκορώσου με διεθνές ένταλμα για απάτες

Συνελήφθη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης 65χρονος Λευκορώσος, καταζητούμενος για οικονομικά εγκλήματα στη Ρωσία. Εναντίον του εκκρεμούσε εντολή προσωρινής σύλληψης και απόφαση έκδοσης στη Λευκορωσία.