ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ο Στέλιος Αγγελούδης στο μετρό
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αγγελούδης: Αντίθετος στον φράχτη στο Γαλεριανό Συγκρότημα της Ναυαρίνου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ζητά την απομάκρυνση του φράχτη από το Γαλεριανό Συγκρότημα, προτείνοντας εναλλακτικά μέτρα φύλαξης και διαβούλευση με τον Δήμο και τους πολίτες.

Παρέμβαση για το ζήτημα της τοποθέτησης μεταλλικού φράχτη στο Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλέριου στην πλατεία Ναυαρίνου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με επιστολή του προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Τσιγαρίδα.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος εκφράζει τις ενστάσεις του σχετικά με την επιλογή τοποθέτησης φράχτη στον αρχαιολογικό χώρο. Όπως επισημαίνει, ήδη από τις 17 Οκτωβρίου είχε ζητήσει να διακοπούν άμεσα οι εργασίες και να προχωρήσει η απομάκρυνση του μεταλλικού κιγκλιδώματος.

Ο κ. Αγγελούδης προτείνει εναλλακτικά μέτρα για την προστασία του μνημείου, όπως την αξιοποίηση των υπαρχουσών καμερών ασφαλείας εντός του αρχαιολογικού χώρου ή την παρουσία νυχτερινού φύλακα. Επιπλέον, τονίζει ότι αν απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα, κάθε προστατευτική κατασκευή θα πρέπει να τοποθετείται εντός του αρχαιολογικού χώρου και όχι στον κοινόχρηστο χώρο της πλατείας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η προστασία και ανάδειξη του μνημείου πρέπει να γίνεται με τρόπο που να διατηρεί την ενιαία οπτική προσέγγιση σε όλο το εύρος της πλατείας Ναυαρίνου, χωρίς να δημιουργούνται εμπόδια στη δημόσια πρόσβαση και θέα.

Τέλος, ο Στέλιος Αγγελούδης ζητά να προηγείται ενημέρωση και διαβούλευση με τον Δήμο και τους πολίτες για παρεμβάσεις που αφορούν τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις που προκαλούν εύλογα ερωτήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Μπουτάρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση βιβλίου για Γ. Μπουτάρη: Ο αέρας αλλαγής στη Θεσσαλονίκη

Στην 22η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το βιβλίο για τον Γ. Μπουτάρη, που εξερευνά την επιρροή του στην πόλη ως πολιτικό με επιχειρηματική καταγωγή και τη σημασία της παρακαταθήκης του, όπως τόνισαν οι ομιλητές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 13 προσαγωγές μετά από παρέμβαση σε κατάστημα στη Θέρμη

Δεκατρία άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση σε κατάστημα από μέλη του «Ρουβίκωνα» που ζητούσαν σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. Στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυμναστήριο Αμπελοκήπων ονομάστηκε «Ιωάννης Ιωαννίδης» στη μνήμη του

Το κλειστό σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ονομάστηκε «Ιωάννης Ιωαννίδης» προς τιμήν του θρυλικού προπονητή για την προσφορά του στο μπάσκετ και την τοπική κοινωνία, παρουσία της οικογένειάς του και του δημάρχου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο 16χρονων για ληστεία με μαχαίρι σε 15χρονο

Συνελήφθησαν στην Πυλαία Θεσσαλονίκης δύο 16χρονοι που λήστεψαν, υπό την απειλή μαχαιριού, 15χρονο αφαιρώντας του χρήματα. Το μαχαίρι και το ποσό κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στον παθόντα. Οι ανήλικοι κατηγορούνται για ληστεία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός από πυροβολισμό, η σορός βρέθηκε στον Λουδία

Οι αρχές αναζητούν τη σορό άνδρα που φέρεται να δολοφονήθηκε στα Μάλγαρα και πετάχτηκε στον Λουδία. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν, δύο εκ των οποίων ομολόγησαν και συνελήφθησαν, μετά από διαμάχη με πυροβολισμό σε σπίτι.