Φώτο: Shutterstock

Νέα μέτρα ύψους 55 δισ. ευρώ ανακοινώνει η ιταλική κυβέρνηση

Πακέτο μέτρων συνολικού κόστους 55 δισ. ευρώ ενεργοποιεί ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία της χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει επιπλέον οικονομικά μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού, τα οποία θα αγγίξουν τα 55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, 7 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών και όσων εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Παράλληλα υπάρχει η πρόθεση να επεκταθεί μέχρι και τον Ιούλιο η απαγόρευση των απολύσεων. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, επίσης, προορίζεται για τις οικογένειες που δεν έχουν άλλα βοηθήματα. Υπολογίζεται ότι θα δοθούν πεντακόσια ευρώ (για δυο μήνες), σε δυο εκατομμύρια κατοίκους. Mε 15 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί το ταμείο ανεργίας, προς στήριξη πάνω από επτά εκατομμυρίων Ιταλών.

Στα μέτρα αυτά η κυβέρνηση Κόντε προτίθεται να εντάξει και βοήθημα μέχρι 400 ευρώ για τις οικιακές βοηθούς οι οποίες έχασαν την δουλειά τους ή έστω και μέρος των αποδοχών τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα παραταθεί και η ισχύς του μπόνους εξακοσίων ευρώ για τις οικογένειες με μικρά παιδιά τα οποία έχουν μείνει σπίτι, λόγω της διακοπής των σχολικών μαθημάτων.

Για όλους τους Ιταλούς και ξένους μόνιμους κατοίκους που απασχολούνται με συμβόλαια ορισμένου χρόνου, τα νέα αυτά μέτρα προβλέπουν, τέλος, το προσωρινό «πάγωμα» των συγκεκριμένων συμβολαίων και την επανέναρξη της σχέσης εργασίας όταν θα ανοίξουν οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τις 3 Μαΐου παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας η Ιταλία

Πιθανότατα θα υπάρξουν εξαιρέσεις για δυνατότητα επαναλειτουργίας μερικών βιομηχανιών που παραμένουν τώρα κλειστές, μετά το Καθολικό Πάσχα όπως αποκάλυψαν ηγετικά στελέχη των συνδικάτων που συναντήθηκαν με την κυβέρνηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην 25η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

Το κλείσιμο θεάτρων, σινεμά, κέντρων διασκεδάσεως και άλλων χώρων που συγχρωτίζεται το κοινό έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα από Ιταλία προς Ελλάδα

Συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουρισμού, είχε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με σκοπό την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ιταλική αγορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες

Έξι άτομα συνελήφθησαν στη χώρα μας και πέντε στην Ιταλία μετά από κοινή επιχείρηση, το λιμενικό σώμα, η διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, οι ιταλικές αρχές και η Europol, υπό το συντονισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού Eurojust.