ΓΔ: 2680.78 0.52% Τζίρος: 184.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:02:36
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα

Η ΓΣΕΕ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο, τον τροβαδούρο μιας γενιάς

Η ΓΣΕΕ αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του ως δημιουργού που συνέδεσε τη λαϊκή παράδοση με τα διεθνή ρεύματα και ενέπνευσε γενιές εργαζομένων.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο, επισημαίνοντας τη σημαντική του συμβολή ως ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της χώρας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, ο Σαββόπουλος υπήρξε ο άνθρωπος που συνέδεσε τη λαϊκή παράδοση με τα αισθητικά ρεύματα της Δύσης, ασκώντας καθοριστική επιρροή στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, γνωστός και ως ο Dylan της Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε ως ο ευαίσθητος τροβαδούρος μιας γενιάς που αναζητούσε πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, σε συνάρτηση με τα διεθνή κινήματα της δεκαετίας του 1960. 

Τα έργα του, όπως το "Φορτηγό" και το "Βρώμικο Ψωμί", εξέφρασαν αυθεντικά τις προσδοκίες και τα όνειρα των νέων, των φοιτητών και των εργαζομένων, ενώ ανέδειξαν την οργή απέναντι σε ένα συντηρητικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Όπως σημειώνεται, το 2018, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον Σαββόπουλο για σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαία στιγμή τη μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Η επιλογή του δεν ήταν απλώς καλλιτεχνική, αλλά αποτέλεσε συνειδητή σύνδεση με έναν δημιουργό που προσέγγισε με συνέπεια τα κοινωνικά ζητήματα μέσα από το έργο του.

Η Συνομοσπονδία τόνισε ότι αποχαιρετά έναν από τους τελευταίους μεγάλους δημιουργούς, τιμώντας τη συμβολή του στην έμπνευση, την πρόκληση, την εκπαίδευση και την αφύπνιση των συνειδήσεων. Ο Σαββόπουλος, όπως υπογραμμίζεται, υπήρξε γέννημα της κοινωνίας.

Τέλος, η ΓΣΕΕ εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος τραγουδοποιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαία κυκλαδικά εκθέματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: 1,5% περισσότερες επισκέψεις στα μουσεία τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο αυξήθηκαν οι επισκέπτες στα μουσεία κατά 1,5% και οι εισπράξεις κατά 9%. Ωστόσο, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε μείωση επισκεπτών κατά 5,7% και εισπράξεων κατά 7,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Αθηναϊκή πολυκατοικία προσόψεως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός στο σπίτι του στα Εξάρχεια ο Χρήστος Μαρκίδης

Ο ζωγράφος και ποιητής Χρήστος Μαρκίδης, 72 ετών, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια. Γεννημένος στη Δράμα, σπούδασε στην ΑΣΚΤ, παρουσίασε πλούσιο έργο με έμφαση στις προσωπογραφίες και τη συμβολική χρήση του φωτός.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2026: Αιτήματα και διεκδικήσεις στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στη ΔΕΘ με παρεμβάσεις για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως ακρίβεια, χαμηλή αγοραστική δύναμη και εντατικοποίηση εργασίας, διοργανώνοντας δράσεις μαζί με το ΕΚΘ.
Μονή Παναγίας Σουμελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη προέδρου ΚΕΔΕ και δημάρχων στον Πόντο και Παναγία Σουμελά

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Βαρνάβα, ομάδα δημάρχων επισκέφθηκε προσκυνηματικά τον Πόντο 20-24 Αυγούστου, περνώντας από ιστορικές περιοχές όπως Τραπεζούντα και Σαμψούντα και τιμώντας την ελληνική παρουσία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές Μητσοτάκη στη Μαντόνα και πρόσκληση για επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στη Μαντόνα για τα 68α γενέθλιά της μέσω Instagram και την κάλεσε να επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα, αναδημοσιεύοντας βίντεο από την πρόσφατη παραμονή της στη χώρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν ανιδιοτελή υπηρέτη, τον Στ. Ράμφο

Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο, τονίζοντας τη σημαντική του συμβολή στον χώρο της διανόησης, την ανεξαρτησία σκέψης του και το σταθερό ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία, μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες.