ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Σύλληψη 59χρονου στον Πειραιά για σειρά κλοπών και ληστεία σε ηλικιωμένους

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 59χρονο στον Πειραιά για 15 κλοπές και ληστείες σε ηλικιωμένους, με λεία 282.800 ευρώ. Υποδυόταν υδραυλικό για να εισέλθει σε σπίτια και να αφαιρεί χρήματα.

Στη σύλληψη ενός 59χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στον Πειραιά, καθώς κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση, ληστεία και βία κατά υπαλλήλων. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για περιστατικά κλοπών μεγάλων χρηματικών ποσών με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παγκρατίου συγκρότησε ειδική ομάδα, η οποία ταυτοποίησε τον 59χρονο ως δράστη των διακεκριμένων κλοπών.

Το πρωί της Τετάρτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην περιοχή του Πειραιά και τον κάλεσαν για έλεγχο. Ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των 37.050 ευρώ, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρέσει νωρίτερα από οικία ηλικιωμένης της περιοχής. Το ποσό αποδόθηκε στην παθούσα.

Η μέθοδος δράσης του περιλάμβανε τον εντοπισμό οικιών όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένοι, με τον ίδιο να υποδύεται είτε ένοικο διαμερίσματος είτε υδραυλικό. Με το πρόσχημα υποτιθέμενης διαρροής ύδατος κατάφερνε να εισέλθει στο εσωτερικό των σπιτιών, αποσπώντας χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Χαρακτηριστικό της δράσης του, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση κλείδωσε την ένοικο διαμερίσματος στο μπαλκόνι για να ολοκληρώσει την κλοπή.

Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ έχουν εξιχνιαστεί 15 υποθέσεις κλοπών και ληστειών σε περιοχές όπως Παγκράτι, Πειραιάς, Πατήσια, Καλλιθέα, Κυψέλη και Αμπελόκηποι. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ανέρχεται σε 282.800 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, ο 59χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Δούρου στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου για θέματα αλιέων

Η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου όπου συζήτησε με αλιείς και στελέχη για τα αυξημένα κόστη καυσίμων, το πρόβλημα των επιδοτήσεων που εκκρεμούν και την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον εκσυγχρονισμό του Καραϊσκάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης με τον Β. Μαρινάκη και τον Γ. Μώραλη στο Μαξίμου, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση εκσυγχρονισμού του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την επένδυση.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Συνελήφθη 48χρονος για ληστεία σε 39χρονη

Αστυνομικοί στον Πειραιά συνέλαβαν 48χρονο που άρπαξε με βία τσάντα 39χρονης μπροστά στην ανήλικη κόρη της. Η τσάντα περιείχε τραπεζικές κάρτες, κινητό και προσωπικά έγγραφα. Το περιστατικό έγινε στις 2 Οκτωβρίου το πρωί.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 27χρονου στον Πειραιά για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στον Πειραιά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις όπλων, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή εισαγγελέα και της ΕΚΑΜ.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ομαλή επανέναρξη ακτοπλοϊκών από Πειραιά και Ραφήνα μετά τη βελτίωση του καιρού

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής επανεκκινούν σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, καθώς οι άνεμοι υποχωρούν. Το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» θα αναχωρήσει στις 17:45 από Πειραιά.